Atlético-captain Gabi gaat voor lucratief avontuur bij club Xavi

Reacties

Na zeven jaar gaat er een einde komen aan het verblijf van Gabi bij Atlético Madrid. De 34-jarige aanvoerder en het boegbeeld van de Spaanse topclub is maandag gearriveerd in Qatar, waar hij een lucratief contract gaat ondertekenen bij Al Sadd.

Atlético-captain Gabi gaat voor lucratief avontuur bij club Xavi

De club waar ook Barcelona-icoon Xavi (38) speelt, meldt in een tweet dat Gabi van Atlético toestemming heeft gekregen om naar Doha af te reizen voor de medische keuring. Als de controlerende middenvelder die doorstaat, ligt er een driejarig contract met een netto jaarsalaris van zes miljoen euro voor hem klaar.

Atlético neemt na het vertrek van Fernando Torres zo opnieuw afscheid van een echte clubman. Gabi doorliep de jeugdopleiding en keerde na periodes bij Getafe en Real Zaragoza in 2011 terug als doorgewinterde prof om vervolgens uit te groeien tot een van de steunpilaren in de ploeg van trainer Diego Simeone.

In die hoedanigheid speelde Gabi inclusief zijn eerste periode in totaal 414 officiële duels voor Atlético, waarmee hij twee keer de Europa League won, één keer kampioen van Spanje werd en één keer de Copa del Rey veroverde. De club speelde al in op diens vertrek door de 22-jarige Rodri over te nemen van Villarreal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.