Atlético biedt Real en Barça weer enige hoop ondanks imponerende cijfers Llorente

Reacties

De ongenaakbare status van Atlético Madrid in La Liga begint kleine scheurtjes te vertonen. Nadat twee weken geleden gelijk werd gespeeld tegen Celta de Vigo was er ook tegen Levante een gelijkspel.

Atlético biedt Real en Barça weer enige hoop ondanks imponerende cijfers Llorente
© Pro Shots
Levante
Levante
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético Madrid begon woensdag met een voorsprong van vijf punten op Real Madrid aan het uitduel met Levante. Atlético had echter nog twee wedstrijden tegoed ten opzichte van Real en dus waren er woensdagavond weer uitstekende zaken te doen in het Estadi Ciutat de València. Dat lukte echter niet.

Enis Bardhi kondigde met de 1-0 voor Levante al een moeizame avond voor de La Liga-koploper aan. Hij zorgde voor de veertiende tegengoal van het seizoen van Atlético (in 22 wedstrijden). Een tegentreffer die twintig minuten later wel werd goed gemaakt. Al was het met enig fortuin. Marcos Llorente zag zijn schot van richting veranderd worden en in het doel belanden: 1-1.

Met die goal schaarde Llorente zich in een wel heel bijzonder rijtje. Het was namelijk zijn tiende goal sinds mei 2020 en omdat hij sindsdien ook tien assists verzorgde werd de 26-jarige Spanjaard de zesde speler die sindsdien zowel tien goals als tien assists mag noteren. De anderen namen? Thomas Müller, Harry Kane, Bruno Fernandes, Henrikh Mkhitaryan en Lionel Messi. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een mooi rijtje voor Llorente, maar voldoende voor de zege was het niet. Sterker nog. Het was aan Jan Oblak te danken dat Atlético niet tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan liep. Hij tikte de bal na een poging van Carlos Clerc ternauwernood nog naast zijn doel in de slotfase van de tweede helft. De Sloveense doelman zorgde er zodoende voor dat de eindstand 1-1 was. Mede omdat Ángel Correa het vlak na rust presteerde om de bal in de rebound, na een schot van Luis Suárez, voor leeg doel over te schieten. Die 1-1 zullen ze bij Real Madrid en Barcelona ongetwijfeld met een kleine glimlach ontvangen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.