Atlético begint direct in Simeone-stijl aan La Liga

Atlético Madrid is het nieuwe seizoen begonnen met een nipte overwinning op Getafe. Een doelpunt van Álvaro Morata bleek voldoende voor de drie punten. Beide ploegen eindigden het duel met tien man.

Atlético Madrid
1 - 0
Getafe
Getafe

In een volgepakt Wanda Metropolitano liet het getransformeerde Atlético zich zien. Juanfran, Diego Godin, Lucas Hernández en Filipe Luís lieten de club achter zich. De nieuwe rechtsback heet Kieran Trippier (overgekomen van Tottenham Hotspur), het nieuwe centrum wordt gevormd door Stefan Savic en José Giménez en de van Atlético Paranaense overgenomen Braziliaan Renan Lodi is de linksback. João Félix nam de plek van de naar concurrent Barcelona vertrokken Antoine Griezmann over.

Volop nieuwe namen in de opstelling dus, maar qua speelstijl is er niets veranderd. Dat werd al snel duidelijk tegen Getafe, de verrassende nummer vijf van vorig seizoen. Trainer Diego Simeone kiest voor een 4-4-2-formatie, met Félix hangend rondom de spits. Die spits luisterde dit keer naar de naam van Morata, omdat Diego Costa ontbrak vanwege een blessure. Op het middenveld waren er vier vertrouwde namen terug te vinden, nieuwkomers Héctor Herrera en Marcos Llorente begonnen op de bank.

Zij zagen de eerste kans van de wedstrijd direct een doelpunt opleveren. Een perfecte voorzet van Trippier werd tegen de touwen gekopt door Morata. Een spaarzaam hoogtepunt in een verder niet bijzonder enerverend duel. Getafe kwam in de 38ste minuut met tien man te staan toen de VAR besloot dat een stevige overtreding van Jorge Molina met geel te licht bestraft was. Het werd al snel tien tegen tien toen Lodi in één minuut tijd twee overtredingen maakte waar geel voor werd getrokken.

Simeone reageerde woedend en liet Atlético de voorsprong verdedigen. Na een uur kwam er met Mario Hermoso, nog een nieuweling, voor Thomas Partey een centrale verdediger voor een middenvelder. Getafe kwam totaal niet aan voetballen toe en merkte dat ook het vernieuwde Atlético defensief ijzersterk is. Morata kreeg na een overtreding op Félix, die zich met enkele fraaie acties liet gelden, dé kans om de 2-0 binnen te schieten, maar de Spaanse international faalde vanaf elf meter.

Het deerde Atlético niet. Getafe werd verslagen en de eerste punten van het seizoen zijn binnen, zodat Simeone in alle rust verder kan bouwen aan een team dat het Real Madrid en Barcelona ook dit seizoen weer moeilijk kan maken in La Liga.

Real Betis Sevilla
1 - 2
Real Valladolid

Het enorm ambitieuze Real Betis is het seizoen waardeloos begonnen. Al in de achtste minuut ging het helemaal mis toen doelman Joel Robles wild uit zijn doel kwam, te laat was en een doelpunt voorkwam met een overtreding: rode kaart. Betis, met topaankopen Nabil Fekir en Borja Iglesias in de basis, hield Valladolid vervolgens lang op 0-0, maar in de 63ste minuut moest het toch buigen. Een schuiver van Sergi Guardiola was de ingevallen keeper Daniel Martin te machtig.

Loren Moron maakte een paar minuten later nog wel gelijk, maar Valladolid ging met de punten naar huis. Oscar Plano ontving de bal vanaf de linkerflank, hield zijn directe tegenstander van zich af en schoot één minuut voor het einde knap raak uit de draai: 1-2.