Atlanta zet met grootste zege onder De Boer punt achter zwakke reeks

Reacties

Na drie competitiewedstrijden op rij zonder zege heeft Atlanta United in de nacht van woensdag op donderdag weer wat aan het zelfvertrouwen gewerkt. Houston Dynamo werd simpel verslagen.

Atlanta zet met grootste zege onder De Boer punt achter zwakke reeks
Atlanta United
Atlanta United
5 - 0
Houston Dynamo
Houston Dynamo

Frank de Boers Atlanta had te maken met een dipje en verloor afgelopen zondag nog met 2-1 van Seattle Sounders FC. In de thuiswedstrijd tegen Houston Dynamo ging het allemaal een stuk gemakkelijker, mede doordat de bezoekers al snel met tien man kwamen te staan. Alberth Elis benadeelde zijn ploeg, door na een overtreding (die hem een gele kaart opleverde) te zeuren op de scheidsrechter. De tweede gele kaart volgde direct en dus moest Elis het veld verlaten.

Atlanta profiteerde van de overtalsituatie op het veld. Darlington Nagbe opende de score, met zijn eerste doelpunt voor Atlanta, en Brandon Vazquez kopte kort daarna de 2-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Houston Dynamo maakte niet de indruk dat het geloofde in een comeback en dus was het voor de gasten enkel nog een kwestie van de schade beperkt houden.

Daar kwam niet veel van terecht. Josef Martínez kopte na een uur de 3-0 tegen de touwen en heeft nu tegen alle ploegen in de Major League Soccer gescoord. De topscorer maakte na een fraaie individuele actie ook zijn tweede van de avond en het slotakkoord kwam vlak voor tijd op naam van Julian Gressel. Voor De Boer betekent dit zijn grootste overwinning in dienst van Atlanta. Zondag komt zijn ploeg weer in actie, dan tegen het DC United waar Wayne Rooney speelt.

De achterstand van Atlanta op koploper Philadelphia Union bedraagt maar drie punten en De Boers ploeg heeft nog een duel tegoed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

MLS

Stand MLS 2019

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
New York City
34
18
10
6
63-42
+21
64
2
Atlanta United
34
18
4
12
58-43
+15
58
3
Philadelphia Union
34
16
7
11
58-50
+8
55
4
Toronto FC
34
13
11
10
57-52
+5
50
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.