Atalanta zorgt voor bekerstunt na zege op Napoli

In de kwartfinale in de strijd om de Coppa Italia heeft Atalanta Bergamo voor een verrassing gezorgd door Serie A-koploper Napoli uit te schakelen. De ploeg kon de vorm van de competitie niet doorzetten en kreeg het deksel op de neus: 1-2.

Geen Dries Mertens en Lorenzo Insigne in de basis bij Napoli. Bij Atalanta Bergamo mocht Marten de Roon in tegenstelling tot Hans Hateboer wel aan de aftrap verschijnen.

Piotr Zielinski stond linksbuiten bij de Napolitanen en werd als eerste gevaarlijk namens de thuisploeg. Zijn schot werd echter goed uit de verre hoek getikt door doelman Etrit Berisha. Napoli bleef daarna aandringen en na een prachtige pass van Marek Hamsik had José Callejon de 1-0 moeten maken in het vrijwel lege San Paolo Stadion, maar hij schoot over. De thuisploeg had vervolgens gedurende de eerste helft het betere van het spel, maar vergat nog een aantal keer om de score te openen.

Het vuurwerk moest dus in de tweede helft komen. Het was echter een heel ander Atalanta dat uitstekend uit de kleedkamer kwam. Na een paar speldenprikjes viel in de vijftigste minuut de bal voor de voeten van Timothy Castagne die hard raakschoot in het dak van de goal.

Daarop besloot Maurizio Sarri om in te grijpen. Hamsik en Callejon werden naar de kant gehaald en Mertens en Insigne kwamen binnen de lijnen. Maar het mocht niet baten. Atalanta bleef de betere ploeg en gooide via Alejandro Gomez de wedstrijd tien minuten voor het eind ogenschijnlijk in het slot. De middenvelder scoorde na een knappe solo.

Althans, daar leek het op. Want een minuut later maakte Dries Mertens met het hoofd alweer de 1-2 en zorgde zo voor een paar zinderende slotminuten, waarin Napoli niet meer tot scoren kwam.

In de halve finale neemt Atalanta het op tegen de winnaar van de tweestrijd tussen Juventus en Torino, die woensdag wordt gespeeld.