Atalanta-trainer: 'Dat iemand als Hateboer twee duels op rij scoort, tekent onze groei'

Reacties

Hans Hateboer is on fire. De 26-jarige rechtsback scoorde woensdagavond op bezoek bij Lazio, daarmee was hij al voor de tweede wedstrijd op rij trefzeker. Hoewel de Nederlander vindt dat Atalanta Bergamo het plafond wel heeft bereikt, vindt zijn trainer dat uitgerekend Hateboer zélf het tegendeel bewijst.

Atalanta-trainer: 'Dat iemand als Hateboer twee duels op rij scoort, tekent onze groei'
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 4
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Atalanta wervelde woensdagavond voorbij Lazio, het werd in Rome uiteindelijk 1-4. Tot grote vreugde van trainer Gian Piero Gasperini. 'We hadden eigenlijk nog meer moeten scoren', oordeelde hij. 'Mijn team gelooft in zichzelf en heeft een manier gevonden om dit soort topwedstrijden op de juiste manier in te gaan.'

Waar middenvelder Marten de Roon tien minuten na rust inviel en spits Sam Lammers pas in de slotfase zijn entree maakte, begon rechtsback Hateboer 'gewoon' in de basis. Hij was bovendien van doorslaggevend belang: bij de 0-1 gaf hij de assist op Robin Gosens, bij de 0-2 waren de rollen omgedraaid. Na een voorzet van de Nederlandse Duitser volleerde Hateboer de bal werkelijk schitterend binnen. Het was voor de ex-back van FC Groningen de tweede goal op rij, want in de eerste competitiewedstrijd (de 2-4 winst bij Torino) scoorde hij ook al.

Dat feit was ook Gasperini opgevallen. In de ogen van de trainer is dat het ultieme teken van de ontwikkeling van Atalanta. 'Van iemand als Alejandro 'Papu' Gómez verwacht je doelpunten, maar dat een speler als Hans nu twee wedstrijden op rij scoort: dát tekent de groei van dit team.' Saillant, aangezien het onlangs juist Hateboer was die in gesprek met VI zei dat de rek er wel uit was bij Atalanta. Daarop reageerde Gasperini destijds op zijn beurt geïrriteerd.

Uiteraard kreeg Gasperini ook weer de vraag die hij de laatste maanden al vaker kreeg: is Atalanta een titelkandidaat? Het antwoord was hetzelfde als de vorige keren. 'Nee!', sprak hij resoluut. 'We kunnen nog beter dan nu, maar de teams die over de Scudetto mogen praten zijn wat mij betreft Juventus, Internazionale en Napoli.' Maar, zo sloot hij met een grijns af: 'Vraag het me na twintig speelrondes nog maar eens...'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.