Atalanta Bergamo heeft maandag tegen Napoli z'n Champions League-aspiraties waargemaakt. Hans Hateboer leverde zijn bijdrage aan de comeback.

Napoli
Napoli
1 - 2
Atalanta Bergamo

Voor Napoli staat er weinig meer op het spel dan de eer. Het seizoen gaat als een nachtkaars uit, nu de kansen op zowel de titel als de Europa League definitief verkeken zijn. Het Champions League-ticket lijkt bovendien al zeker.

Voor Atalanta Bergamo is dat startbewijs voor het miljardenbal juist de reden om nog extra gas te geven. Door twee doelpuntloze remises is de ploeg van Gian Piero Gasperini wat achterop geraakt en is zelfs een Europees ticket in het geding gekomen.

Een zege op Napoli zou de perspectieven van Atalanta in één keer in positieve zin veranderen. De eerste helft in Stadio San Paolo bood echter niet de gewenste perspectieven. Na een half uur opende Dries Mertens met een fraai hakje achter het standbeen de score namens de gastheren, die alleen in de slotfase van de eerste helft iets te duchten hadden van de bezoekers en verzuimden de score op te voeren.

Na rust ontsnapte Atalanta andermaal aan een grotere achterstand. Zo wipte Arek Milik, weggestuurd voor Mertens, in de vijftigste minuut de bal knap over keeper Pierluigi Gollini. Andrea Masiello voorkwam met een ultieme poging de 2-0. De doellijntechnologie liet zien dat het daadwerkelijk op het nippertje was.

Napoli en Atalanta maakten gezien hun offensieve intenties de status van meest productieve Serie A-ploegen waar. Het spel golfde heen en weer met kansen voor beide doelen. In de 69ste minuut viel de tweede treffer van de avond dan eindelijk, met Duván Zapata als gelukkige. Hateboer stond met zijn assist aan de basis van de Atalanta-gelijkmaker.

Zapata speelde ook een doorslaggevende rol in de 1-2 in de tachtigste minuut. De Colombiaan hield het overzicht en bereidde zo de winnende treffer van Mario Pasalic voor. De zege was ook een cadeautje voor jubilaris Marten de Roon, die in Napels zijn honderdste Serie A-duel speelde. Atalanta klimt door de overwinning naar de vijfde plaats.