Atalanta-preses razend enthousiast na koppeling aan Ajax en Liverpool

Reacties

Van voorzitter Antonio Percassi van Atalanta Bergamo mag de Champions League vandaag al beginnen. De preses zag zijn club donderdagavond bij de loting worden gekoppeld aan Ajax, Liverpool en FC Midtjylland.

Atalanta-preses razend enthousiast na koppeling aan Ajax en Liverpool
© Pro Shots

Met name naar de ontmoetingen met de meervoudige winnaars van de Europa Cup 1/Champions League kijkt de preses uit. 'Ik zei afgelopen seizoen al dat het net was alsof we naar de Universiteit van het Voetbal gaan en die uitspraak kan ik nu zeker herhalen. Hopelijk kunnen we de eerste ronde overleven', vertelt Percassi op de clubsite van Atalanta, dat afgelopen seizoen reikte tot de kwartfinale en daarin pas in de ultieme slotfase boog voor Paris Saint-Germain.

In die jaargang moest de Serie A-revelatie nog uitwijken naar San Siro, maar dit seizoen zal Atalanta zijn Champions League-thuiswedstrijden afwerken in het eigen Gewiss Stadion. Percassi kan niet wachten om de groepsgenoten te ontvangen. 'Het is genoeg om van opwinding niet te kunnen slapen. Ajax en Liverpool zijn enorm sterk en hebben beide een prachtige historie. Alleen al de gedachte dat deze ploegen in Bergamo gaan spelen…. het is fantastisch. Hopelijk kunnen er straks ook fans bij zijn.'

Percassi voorspelt spektakel in Groep D. 'Als wij spelen zoals we kunnen spelen, dan worden het zeer attractieve wedstrijden.' Met zes punten uit twee duels is Atalana in elk geval uitstekend gestart aan de Serie A.

Sinds kort staat ook Sam Lammers onder contract bij Atalanta:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.