Atalanta bezorgt Ajax slecht nieuws met zege op onherkenbaar Liverpool

Reacties

Liverpool heeft zich woensdagavond laten verrassen door Atalanta Bergamo. De Italianen waren op Anfield te sterk voor de kampioen van Engeland.

Atalanta bezorgt Ajax slecht nieuws met zege op onherkenbaar Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Drie weken geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar in Bergamo, toen bleek Liverpool een maatje te groot. The Reds wonnen in Lombardije met 0-5 en zetten zo een enorme stap richting de achtste finales. Woensdag kon Liverpool het op Anfield afmaken, maar manager Jürgen Klopp besloot van de gelegenheid gebruik te maken om enkele sterkhouders wat rust te gunnen.

Onder anderen Roberto Firmino, Diogo Jota, Fabinho en Andy Robertson begonnen op de bank, waardoor er een redelijk onervaren ploeg op het veld stond. Dat jonge elftal had het lastig met Atalanta. Klopp stond zich langs de zijlijn behoorlijk op te winden over zijn elftal dat positioneel niet goed stond. Toch bleef Liverpool lange tijd overeind.

Pas een kwartier na rust ging het mis voor de Engelsen. Alejandro Papu Gómez gaf de bal piekfijn voor en Josip Ilicic werkte hem bij de tweede paal binnen: 0-1. Het was een verdiende treffer voor Atalanta, dat simpelweg de betere ploeg was. Vier minuten later werd het zelfs nog mooier voor de bezoekers. Hans Hateboer kopte een voorzet terug op Robin Gosens en hij passeerde Alisson Becker voor 0-2.

Ook na een vierdubbele wissel kreeg Liverpool het niet voor elkaar om de wedstrijd nog om te draaien. De formatie van Klopp leverde zelfs geen enkel schot op doel af. Atalanta trok de overwinning zonder al te veel moeite over de streep en doet zo uitstekende zaken in de groep van Ajax.

Zowel de Italianen als de Amsterdammers hebben nu zeven punten, Liverpool heeft er twee meer. Het blijft dus behoorlijk spannend in Poule D. Liverpool krijgt volgende week bezoek van Ajax, terwijl Atalanta hekkensluiter FC Midtjylland ontvangt.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.