Aston Villa troeft Saoedi's af en haalt Diaby naar de Premier League

Reacties

Aston Villa heeft Moussa Diaby zaterdagavond gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Fransman komt voor naar verluidt vijftig miljoen euro over van Bayer Leverkusen en heeft een contract getekend voor vijf seizoenen.

Aston Villa troeft Saoedi's af en haalt Diaby naar de Premier League
© Pro Shots

Diaby (24) kon ook naar Al-Nassr, de Saoedische werkgever van onder anderen Cristiano Ronaldo, maar de vleugelaanvaller besloot de aanbieding uit het Midden-Oosten naast zich neer te leggen. Bij Villa is de ex-speler van Paris Saint-Germain de derde zomeraanwinst.

The Villans, die vorig seizoen een ware opmars beleefden sinds de aanstelling van manager Unai Emery en zich kwalificeerden voor de UEFA Conference League, haalden eerder Pau Torres (Villarreal) en Youri Tielemans (Leicester City) naar Birmingham. Torres kostte naar verluidt 33 miljoen euro, Tielemans was transfervrij na de degradatie van Leicester uit de Premier League.

Diaby, negenvoudig international voor Frankrijk, verruilde PSG in de zomer van 2018 voor Leverkusen en scoorde 49 keer in 172 officiële duels voor de Duitse club. De aanvaller was ook goed voor 48 assists bij Die Werkself. Diaby kwam voor zijn overstap naar de Bundesliga 34 keer in actie voor PSG, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.