Aston Villa nog één finale verwijderd van Premier League-rentree

Reacties

Aston Villa heeft zich dinsdagavond ten koste van Middlesbrough geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. De ploeg van manager Steve Bruce had aan een 0-0 gelijkspel genoeg.

Aston Villa nog één finale verwijderd van Premier League-rentree

Als nummers vier en vijf van het Championship stonden Aston Villa en Middlesbrough afgelopen vrijdag voor het eerst tegenover elkaar in de play-offs. Dankzij een treffer van Mile Jedinak ging Villa er in het heenduel met een 0-1 uitzege vandoor.

Vier dagen later wachtte de return in Birmingham. Die stond niet bol van het hoogstaande voetbal, maar er werd wel volop gestreden. Aston Villa had de beste kansen, maar kreeg de bal er niet in. Aan de andere kant hielden John Terry en consorten de deur op slot, waardoor Middlesbrough de promotiekansen door de vingers zag glippen.

Villa staat op 26 mei op Wembley tegenover Fulham. In een rechtstreeks duel gaan de ploegen uitvechten wie er promoveert naar de Premier League. Aston Villa hoeft dus nog maar één wedstrijd te winnen om na twee seizoenen Championship weer terug te keren op het hoogste niveau, waar de club vanaf de oprichting van de Premier League tot 2016 non-stop actief was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.