Aston Villa na slijtageslag stap dichter bij Premier League-miljoenen

Aston Villa staat in de finale van de play-offs in het Championship. De formatie van manager Dean Smith was na strafschoppen te sterk voor West Bromwich Albion. Op 27 mei wacht op Wembley een confrontatie met Leeds United of Derby County om een lucratieve plek in de Premier League.

West Bromwich Albion
ns
1 - 0
Aston Villa
Aston Villa

West Brom had iets goed te maken na de 2-1 nederlaag van afgelopen zaterdag. Anwar El Ghazi begon weer in de basis bij de bezoekers en zag verdediger Tyrone Mings de eerste kans van de wedstrijd krijgen. De verdediger kopte over het doel uit een hoekschop. Na een klein half uur was het aan de andere kant wel raak. Craig Dawson kopte raak uit een verre inworp van Mason Holgate.

Zo stond West Brom weer naast Villa - uitdoelpunten tellen niet dubbel in Engeland - en volgde er een tweede helft waarin beide teams voor de goal gingen. Veel grote kansen volgden er niet, maar de thuisploeg moest in de slotfase wel met tien man verder nadat Chris Brunt in de 80ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Gescoord werd er in de reguliere speeltijd niet meer en dus kwam er een verlenging.

Terwijl West Brom al na drie minuten in de verlenging gebruik maakte van de vierde wissel, was het na 101 minuten bij Villa pas tijd voor de tweede. Voor El Ghazi zat de wedstrijd erop. Jonathan Kodjia verving de aanvaller. Vanaf de bank zag hij dat er geen goals meer vielen. In de strafschoppenserie ontpopte Villa-doelman Jed Steer zich tot de held door twee penalty's te keren. De bezoekers misten maar één keer. Tammy Abraham benutte de beslissende strafschop.