Assistent Krüzen verruilt Lyon voor Heracles

Reacties

Hendrie Krüzen (57) keert als assistent-trainer terug naar Heracles Almelo. Hij heeft een vijfjarig contract getekend bij de club die hij al tweemaal eerder als assistent diende.

Assistent Krüzen verruilt Lyon voor Heracles
© Pro Shots

Krüzen was als speler actief voor Heracles en werkte deze eeuw verdeeld over twee periodes in totaal al veertien seizoenen als assistent in Almelo. Daarna trok hij in het spoor van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais. Bij die laatste club had Krüzen nog een doorlopend contract, maar dat ruilt hij in voor een terugkeer naar de club uit zijn geboorteplaats.

'Mijn kracht ligt in het individueel werken met mensen en het communiceren met spelers. In Lyon vormde de Franse taal een barrière. Ik kon alleen de Franse taal verstaan en niet iedereen daar is de Engelse taal machtig. Dat maakte het voor mij persoonlijk lastig en dus heb ik besloten daar afscheid te nemen', legt Krüzen uit op de clubsite van Heracles.

'In al die jaren heb ik intensief contact gehouden met Heracles. Toen ik mijn afscheid kenbaar had gemaakt, bood Heracles mij de mogelijkheid om terug te keren. Ondanks de stap terug pak ik die kans graag. Alles om Heracles Almelo terug te laten keren op het niveau waar het thuishoort', doelt Krüzen op de Eredivisie.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is verheugd met de rentree van de Almeloër. 'De kwaliteiten die Hendrie bezit willen wij graag toevoegen aan onze technische staf en wij zijn heel blij dat dit gelukt is. Nu gaan we er alles aan doen om voor de eerste training de nieuwe hoofdtrainer aan te stellen zodat onze technische staf compleet is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.