Assaidi maakt het verschil in emotioneel duel in Enschede

Reacties

FC Twente heeft zaterdag de wisseling van de wacht laten volgen door een welkome en ruime overwinning (3-0). Roda JC Kerkrade had in Enschede wel reden tot klagen.

Assaidi maakt het verschil in emotioneel duel in Enschede

De kelderkraker had een extra lading gekregen door de trainerswissel bij FC Twente, waar René Hake tot onvrede van de aanhang het veld had moeten ruimen vanwege de teleurstellende start van het seizoen. Zijn assistent Marino Pusic neemt de honneurs waar tot er een definitieve vervanger is aangesteld.

Het overlijden van clubicoon Nol Hendriks gaf het duel in Enschede voor Roda een bijzondere lading, al stelde trainer Robert Molenaar vooraf dat het heengaan van Hendriks vooral in zijn staf bij Ger Senden en Rick Plum werd gevoeld. Zijn spelers waren minder aangedaan.

Bij Twente was aanvankelijk het beoogde schokeffect niet zichtbaar. De Enschedese formatie grossierde net als Roda JC in persoonlijke fouten en slordig balverlies was eerder regel dan uitzondering. De poging van Fredrik Jensen, die na een een-twee met Danny Holla de bal knap meenam met de borst en Roda-keeper Hidde Jurjus op de proef stelde, was een van de schamele zelf gecreëerde kansen van de eerste helft.

René Hake kreeg de steun van de FC Twente-aanhang, die z'n pijlen heeft gericht op directeur Jan van Halst.
René Hake kreeg de steun van de FC Twente-aanhang, die z'n pijlen heeft gericht op directeur Jan van Halst.

Twente leidde bij rust wel met 1-0. Die voorsprong was te danken aan een betwiste overtreding van Chris Kum op Oussama Assaidi, die zelf de strafschop met overtuiging omzette in een doelpunt. De Limburgers voelden zich meer tekortgedaan door arbiter Serdar Gözübüyük, die het vermeende hands van de uitgekomen Twente-doelman Jorn Brondeel niet bestrafte.

In de 57ste minuut zorgde Assaidi voor de bevrijdende 2-0. De aanvaller maakte het karwei af, waar Luciano Slagveer aanvankelijk het voorbereidende werk van Tom Boere niet had kunnen afronden. Maar opnieuw had Roda reden tot klagen over de arbitrage, die het buitenspel van Slagveer was ontgaan.

De Limburgse gasten, die enkele keren dicht bij een treffer waren geweest via Dani Schahin en Mario Engels, moesten een kwartier voor tijd definitief het hoofd buigen. Peet Bijen nam de laatste hoop weg bij Roda door raak te schieten nadat een kopbal van Boere op de lat was gekomen. Gezien het spel was de zege van de Tukkers verdiend.

Door het resultaat in Enschede klom FC Twente van de zeventiende naar de dertiende plaats, terwijl Roda JC op basis van slechtere doelcijfers de laatste plaats overneemt van Sparta Rotterdam.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.