Assaidi kondigt vertrek bij FC Twente aan

Reacties

Oussama Assaidi neemt afscheid bij FC Twente. De dertigjarige buitenspeler laat de naar de Eredivisie teruggekeerde club na tweeënhalfjaar achter.

Assaidi kondigt vertrek bij FC Twente aan

Assaidi tekende eind 2016 een contract bij FC Twente na transfervrij te zijn vertrokken bij Al-Ahli. In zijn eerste volledige seizoen in Enschede was hij een van de zeldzame lichtpuntjes in het jaar van de degradatie uit de Eredivisie. Knieklachten maakten de strijd voor lijfsbehoud moeilijk en hielden hem in de eerste helft van dit seizoen aan de kant. Inmiddels is de vleugelaanvaller alweer een tijd fit. Vorige week speelde hij nog twee keer negentig minuten, zonder naweeën.

Ondanks de promotie vindt Assaidi het tijd voor een vertrek. 'We zijn kampioen geworden, waardoor het gelukkig voelt alsof we de degradatie hebben weggegumd. Daar ben ik erg blij mee. Het is jammer dat er intern veel gebeurd is, dat het in die tweeënhalf jaar vaak gerommeld heeft in de club. Maar als liefhebber heb ik genoten van mijn tijd bij FC Twente, met name door het fantastische publiek. Ondanks blessures heb ik altijd steun gevoeld. Daar ben ik de supporters dankbaar voor', aldus de voormalige speler van onder andere SC Heerenveen en Liverpool tegen VI.

Het contract van Assaidi loopt deze zomer af en hij heeft nog beslissing gemaakt over zijn toekomst: 'Ik ben naar Nederland teruggekomen voor mijn familie en heb nu verschillende opties in binnen- en buitenland. Ik voel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Het liefst wil ik op niveau spelen. Ik blijf FC Twente een warm hart toedragen, hopelijk gaat het goed met ze in de Eredivisie. Natuurlijk had ik liever een grotere rol gespeeld bij de promotie, maar het oplossen van mijn blessure had tijd nodig. Gelukkig ben ik nu volledig hersteld en kan ik weer vol gaan. De ambitie is er zeker nog.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.