Asensio bevestigt transfervrij vertrek bij Real Madrid

Reacties

Marco Asensio is na dit seizoen niet langer speler van Real Madrid. De 27-jarige aanvaller kiest na acht jaar onder contract te hebben gestaan bij de Spaanse grootmacht voor een nieuw avontuur.

Asensio bevestigt transfervrij vertrek bij Real Madrid
© Pro Shots

De linkspoot heeft een aflopend contract in Estadio Santiago Bernabéu en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij speelde 285 wedstrijden voor Real en won het verbluffende aantal van zeventien prijzen met de topclub. De buitenspeler uit Palma de Mallorca mag zich onder meer drievoudig Champions League-winnaar noemen.

Real nam Asensio in de zomer van 2015 over van Real Mallorca. Hij beleefde als huurling bij Espanyol vervolgens zijn doorbraak in La Liga. In Madrid was de 35-voudig international vanwege zijn veelzijdigheid en fluwelen traptechniek een gewaardeerde kracht, maar een onbetwiste basisspeler over een periode van meerdere maanden werd hij nooit. In de strijd om de rechtsbuitenpositie streefde Rodrygo hem dit seizoen voorbij.

Asensio wordt nu hevig gelinkt aan Paris Saint-Germain. Sterker, volgens The Athletic heeft hij al een akkoord bereikt met de kampioen van Frankrijk. De Spanjaard kan in Parijs tien miljoen euro per jaar gaan verdienen. Real sluit het seizoen zondag af met een thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Asensio zal dan afscheid nemen van het publiek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.