AS Trencín: Feyenoord-beul naar rand van de afgrond

Reacties

Degradatie dreigt voor het Slowaakse AS Trencín, eerder dit seizoen nog de beul van Feyenoord in de voorronde van de Europa League. Na een 0-0 gelijkspel tegen Spartak Trnava en een overwinning van concurrent Zlaté Moravce moet de voormalige ploeg van Ricardo Moniz nacompetitieduels spelen om lijfsbehoud in de Slowaakse Fortuna Liga te bewerkstelligen.

AS Trencín: Feyenoord-beul naar rand van de afgrond

Het seizoen begon nog zo goed voor Trencín, waar Moniz in de zomer van 2018 het stokje als coach overnam. Na de kampioenschappen in 2015 en 2016 moest AS Trencín vorig seizoen genoegen nemen met vijfde plek in de Slowaakse competitie. Dankzij die vijfde plek van mocht de formatie van Moniz dit seizoen voorrondes van de Europa League spelen.

Dat Europese seizoen begon voortreffelijk. In de eerste voorronde werd Budućnost Podgorica (Montenegro) uitgeschakeld waarna ook het Poolse Górnik Zabrze over twee wedstrijden werd verslagen. Trencín baarde echter pas echt opzien in de derde voorronde van de Europa League. Feyenoord werd in Slowakije met 4-0 van de mat geveegd, waarna het duel in De Kuip in een 1-1 gelijkspel eindigde. Een stunt van jewelste van de ploeg van Moniz. Omdat AEK Larnaca in de play-offronde te sterk was, haalde de ploeg echter niet de groepsfase .

Corruptie
In oktober volgde de volgende tegenvaller voor de Slowaakse club. Moniz stapte op wegens 'onzuivere praktijken bij de Slowaakse scheidsrechters', zo legde Moniz, die woensdag met Excelsior uit de Eredivisie degradeerde, destijds uit aan VI. 'Ik laat me niet als wild opjagen, omdat ik als enige in het land de onzuivere praktijken van scheidsrechters aan de kaak stel. Hierdoor worden clubs, spelers en trainers ernstig beschadigd. Ik pleit voor meer moedige mensen binnen Slowakije die het voetbal moeten beschermen. In het begin van de competitie heb ik gezegd dat scheidsrechters betaald zijn. Vanaf dat moment ben ik gezocht en werd AS Trencín de dupe. Helaas sluit iedereen de ogen.'

De prestaties gingen snel bergafwaarts. Onder Moniz bleef Trencín de eerst vijf duels ongeslagen, maar tussen 25 september en 8 december werden liefst acht van de negen wedstrijden verloren. Het andere duel werd gelijkgespeeld door de ploeg waar met Aschraf El Mahdioui, Desley Ubbink, Philippe van Arnhem en Joey Sleegers vier Nederlanders actief zijn. Laatstgenoemde miste vrijdagavond een kwartier voor tijd nog een penalty tegen Spartak Trnava. Het had achteraf niet veel uitgemaakt of er was gewonnen. Concurrent Zlaté Moravce won namelijk met 1-0 van FC Nitra.

Zaterdagavond wordt bekend tegen welke ploeg Trencín het opneemt. Dan is de laatste wedstrijd op het tweede niveau in Slowakije. FK Pohronie of FK Poprad (allebei 58 punten) strijden om de titel. De ploeg die tweede wordt treft Trencín.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.