AS Roma vindt nieuwe kandidaat voor loodzware erfenis Alisson

Reacties

AS Roma heeft Pau López voor een flink bedrag overgenomen van Real Betis. Met de Spaanse doelman halen de Romeinen een geduchte concurrent voor Robin Olsen, die er niet in slaagde Alisson te doen vergeten.

AS Roma vindt nieuwe kandidaat voor loodzware erfenis Alisson

De Braziliaan verruilde AS Roma vorig jaar voor 62,5 miljoen euro voor Liverpool. Ook daar maakte de Braziliaan enorm veel indruk. Zo werd hij afgelopen seizoen gekozen tot beste doelman van de Premier League en de Champions League.

Na het vertrek van Alisson bleek pas hoe belangrijk hij was voor AS Roma. Na zijn vertrek kenden de Romeinen een mager jaar in de Serie A. Met een zesde plaats grepen de Giallorossi naast Champions League-voetbal.

Olsen deelde in de sportieve malaise. De Zweedse doelman kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van FC Kopenhagen. Als een van de steunpilaren van het Zweden dat op het WK van 2018 tot de kwartfinale reikte, dacht Roma het vertrek van Alisson te hebben opgevangen, maar het tegendeel bleek waar. Na de 1-4 nederlaag bij Napoli verloor hij zelfs zijn basisplek aan de 36-jarige Mirante, die de laatste negen competitieduels keepte.

Naar alle waarschijnlijkheid neemt López de plaats van Olsen in. De Spanjaard speelde pas één seizoen voor Real Betis. Daarvoor kwam de enkelvoudig international enkele seizoenen uit voor Espanyol, dat hem in 2016/17 uitleende aan Tottenham Hotspur.

Volgens Italiaanse media tekent López, die afgelopen november debuteerde voor de Spaanse ploeg, een vijfjarig contract in Rome en kost hij de club minstens 23,5 miljoen euro. Dat bedrag zou door bonussen nog kunnen oplopen tot 28 miljoen euro, waarmee López tot de tien duurste doelmannen ooit zou behoren.

AS Roma is deze zomer zeer bedrijvig op de transfermarkt. Eerder werden Amadou Diawara (Napoli), Bryan Cristiante (Atalanta) en Leonardo Spinazzola (Juventus) al aangetrokken. Daartegenover stond wel het vertrek van sterkhouder Kostas Manolas (Napoli). Ook Luca Pellegrini (Juventus) en Stephan El Shaarawy (Shanghai Shenhua) vertrokken bij de drievoudig Italiaans kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.