AS Roma rondt miljoenentransfer wereldkampioen N'Zonzi af

Reacties

AS Roma heeft de transfer van Steven N'Zonzi afgerond. De Franse wereldkampioen komt voor ruim 26 miljoen euro over van Sevilla en tekent voor vier jaar in de Italiaanse hoofdstad. Mogelijk komt daar nog vier miljoen aan bonussen boven op.

AS Roma rondt miljoenentransfer wereldkampioen N'Zonzi af

N'Zonzi is daarmee de duurste aankoop van de transferzomer van Roma, dat toch al niet heeft stilgezeten. Zo telde het 24,7 miljoen euro neer voor Javier Pastore en haalde het Justin Kluivert voor 17,25 miljoen euro op bij Ajax. Nu ook N'Zonzi binnen is, stijgen de totale transferuitgaven voor deze zomer richting de 140 miljoen euro (tegenover 120 miljoen aan inkomsten).

De komst van N'Zonzi kan niet los worden gezien van de aanwezigheid van technisch directeur Monchi. Roma weekte de transfertovenaar vorig jaar los van Sevilla, de club die de Spanjaard met zijn neusje voor transfers aan zoveel internationale successen (drie keer de Europa League) bracht. Zo trok Monchi drie jaar terug de toen nog relatief onbekende N'Zonzi aan.

Waar Stoke City destijds acht miljoen euro ontving, krijgt Sevilla nu ruim het drievoudige. De 1 meter 96 lange controleur groeide uit tot sterkhouder op het middenveld bij Sevilla en wekte de belangstelling van meerdere Europese topclubs. Bovendien nam bondscoach Didier Deschamps hem op in de WK-selectie. De Fransman deed vijf wedstrijden mee op het WK, waaronder de finale tegen Kroatië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.