AS Roma-keeper verklaart geheim: misser Tadic was geen toeval

Bij AS Roma konden ze hun geluk donderdagavond niet op, na de cruciale Europa League-zege op bezoek bij Ajax (2-1). Over de gemiste penalty van Dusan Tadic, een winnende goal in de slotfase en een beetje hulp van God.

Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Ajax leek zichzelf een geweldige uitgangspositie te verschaffen, toen aanvoerder Dusan Tadic kort na rust (bij een 1-0 voorsprong) een penalty kreeg. Zijn inzet door het midden werd echter gestopt door AS Roma-keeper Pau López, en dat was bepaald geen toeval. 'Ik weet dat Tadic ze vaak door het midden schiet', zo legde de Spaanse goalie na de wedstrijd uit tegenover Sky Sport Italia. 'Ik kijk altijd beelden van penalty's met onze keeperstrainer Marco Savorani. Dit keer bleef ik staan, en ik had geluk.'

Die pingel bleek het breekpunt: een paar minuten later werd het 1-1, in de slotfase viel ook de 1-2 nog. Die laatste goal werd gemaakt door Ibañez, die na afloop eveneens dolblij was. 'Het was zwaar, we stonden flink onder druk, maar we hebben het goed gedaan. Ik genoot héél, héél erg van die 1-2', zo grijnsde hij, voordat hij twee personen in het zonnetje wilde zetten: 'Ik moet Pau bedanken voor het stoppen van de penalty, en God omdat we de wedstrijd ook nog mochten winnen.'

Ook aanvaller Pedro noemde het een gouden resultaat voor de Romeinen. 'Een goed optreden', oordeelde hij. 'We maakten in de eerste helft een fout, maar na rust ging het stukken beter. We hebben samen geknokt, als een sterk team met een geweldige mentaliteit. In Europa draaien we erg goed, we moeten op deze manier verdergaan.' Tot slot waarschuwde hij: 'De return wordt zwaar, want Ajax is enorm sterk.'