AS Roma geduldig: 'Kluivert krijgt alle tijd zich aan te passen'

Reacties

Justin Kluivert krijgt alle tijd om zich aan te passen bij AS Roma. Dat heeft trainer Eusebio Di Francesco woensdag laten weten na het afsluiten van de oefentrip door de Verenigde Staten.

AS Roma geduldig: 'Kluivert krijgt alle tijd zich aan te passen'

Roma nam aldaar deel aan het toernooi om de International Champions Cup, waarin het oefende tegen Tottenham Hotspur, Barcelona en Real Madrid. Voor Di Francesco stonden die duels vooral in het teken van het inpassen van de hele rits nieuwelingen. Technisch directeur Monchi trok deze zomer immers voor meer dan honderd miljoen euro aan nieuwe spelers aan, van wie alleen Javier Pastore (24,7 miljoen) nog meer kostte dan Kluivert (17,25).

Di Francesco zegt inmiddels een goed beeld te hebben van zijn selectie. 'Ik wil duidelijk maken dat ik precies weet welke spelers in welke wedstrijd in de basis zullen staan', zei de oud-international van Italië. 'Neem bijvoorbeeld Kluivert, die erg veel talent heeft maar ook duidelijk nog tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het nieuwe systeem en zijn nieuwe omgeving. Tijdens het seizoen hoop ik dat ik op alle 22 of 23 spelers kan rekenen.'

Met de competitiestart op 19 augustus tegen Torino in aantocht, is Di Francesco tevreden over hoe zijn ploeg ervoor staat. Vannacht verloor Roma nog met 2-1 van Real Madrid (doelpunt Kevin Strootman). 'Ik denk dat we met een goed gevoel kunnen terugblikken op alle wedstrijden. Vanavond begonnen we ook erg goed, totdat we een grote fout maakten. We zijn misschien nog niet topfit, maar dat is normaal in deze fase van de voorbereiding.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.