AS Roma deed Wijnaldum veel pijn: 'Ik was toen Feyenoord-supporter'

Reacties

Georginio Wijnaldum maakte deze zomer de overstap naar AS Roma, de club die ten koste van Feyenoord de Conference League won. In zijn eerste interview als Romein geeft hij aan dat zijn nieuwe club hem op dat moment pijn deed.

AS Roma deed Wijnaldum veel pijn: 'Ik was toen Feyenoord-supporter'
© Pro Shots

'Natuurlijk ben ik nu heel blij voor ze. Maar ik moet zeggen dat ik Feyenoord-supporter was op dat moment. Ik speelde daar in de jeugd en het is de club waar ik veel van houd. Op dat moment deed het veel pijn', vertelt Wijnaldum op de website van AS Roma. 

Ontvangst
Wijnaldum kreeg van de Roma-supporters een mooie ontvangst op het vliegveld. Een paar honderd supporters zongen hem toe. 'Ik was verrast. Rick Karsdorp vertelde me al dat er supporters zouden zijn om me welkom te heten. Maar ik wist niet precies wat ik kon verwachten. Voor mij was het heel fijn, helemaal uit de positie waaruit ik kom. Het fijn om te zien dat er weer supporters zijn die je waarderen en blij zijn dat je er bent. Dat is geweldig.'

Wijnaldum won advies in bij voormalig Roma-spelers Mohamed Salah en Kevin Strootman. 'Zij waren de eerste twee spelers aan wie ik iets vroeg. Zij vertelden mij heel goede verhalen. Vanaf dat moment begon ik te denken of ik de stap wilde zetten. Maar wie ik ook sprak, iedereen vond het een goede stap in mijn carrière. Het land en de stad zijn geweldig en de supporters zijn vol passie, zeiden ze allemaal. Toen ik ook nog merkte dat ze veel moeite voor mij wilden doen, wist ik het zeker. Ik voelde me gewild.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overspoeld
Op social media werd de familie Wijnaldum overspoeld door berichten van Roma-supporters. 'Ik kreeg al zoveel liefde, zonder dat ik nog maar een minuut voor de club had gespeeld. Ze stuurden ook allemaal berichten naar mijn broer. Hij vertelde dat hij ongelofelijk veel berichten had gekregen over dat ze wilden dat ik zou tekenen. Ze plaatsten allemaal reacties onder zijn foto's die helemaal niks met voetbal te maken hadden', zegt de middenvelder lachend.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.