AS Monaco heeft beet en maakt van Pellegri duurste zestienjarige aller tijden

Reacties

AS Monaco heeft zich verzekerd van de komst van Pietro Pellegri. De piepjonge Italiaan, die wordt overgenomen van Genoa, vestigt een wereldrecord met de transfersom van 25 miljoen euro.

AS Monaco heeft beet en maakt van Pellegri duurste zestienjarige aller tijden

De aanvaller gaat de boeken in als duurste zestienjarige voetballer aller tijden. 'Ik ben heel blij met dit avontuur', laat Pellegri weten aan Sky Sport Italia. 'Een droom komt uit.'

Pellegri maakte in het seizoen 2016/17 op de leeftijd van vijftien jaar en 280 dagen zijn Serie A-debuut, waarmee hij ex aequo de jongste speler ooit werd op het hoogste niveau in Italië. De aanvaller reikte tot negen Serie A-optredens, waarin hij drie keer scoorde. 'Ik dank Genoa voor alles wat ze voor mij hebben gedaan, nu is het tijd voor iets anders', zegt Pellegri.

Volgens Italiaanse media heeft Genoa ook een percentage van tien procent bedongen over de transfersom die AS Monaco in de toekomst mogelijk incasseert voor de aanvaller.

Real Madrid legde vorig jaar 45 miljoen euro op tafel voor de toen zestienjarige Vinícius Júnior, maar die transfer wordt pas afgerond als de Braziliaan achttien jaar oud wordt (op 12 juli 2018). De vleugelaanvaller wordt vervolgens nog een jaar gestald bij Flamengo, voordat hij in 2019 definitief de overstap naar Spanje maakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.