Van Gobbel: 'Ik ben heel erg zoekende geweest'

Reacties

Ulrich van Gobbel (45) is nu weer gelukkig als jeugdtrainer bij Feyenoord. In het recente verleden ging het evenwel een stuk minder met de ooit razendsnelle verdediger, van wie vorige week zijn biografie Uli, Uli uitkwam.

Van Gobbel: 'Ik ben heel erg zoekende geweest'

De achtvoudig international kwam in het nieuws vanwege bedreiging en verduistering, zaken die Van Gobbel zelf overigens ontkent. Wel erkent hij dat hij na zijn loopbaan, die hem bracht bij Willem II, Feyenoord (tweemaal), Galatasaray en Southampton in een zwart gat belandde.

'Ik ben heel erg zoekende geweest', zegt hij in gesprek met Voetbal International. 'Nu zeg ik: had ik maar een plan gehad voor na mijn loopbaan. Dan had ik al die problemen niet gehad. Het lukte me gewoon niet mijn leven te leiden. Jarenlang was ik alleen maar bezig de top te halen als voetballer. En opeens had ik niks meer. Wat moest ik? Op school kon ik niet goed meekomen, dus ik had geen enkele opleiding. Ik wist me geen raad meer. En dat werd alleen maar versterkt door alle berichtgeving in de media. Ik had geen doel meer in mijn leven.'

Voor VI keerde hij afgelopen week terug in het dorp waar hij zijn jeugd doorbracht en waar hij de basis zou leggen voor zijn succesvolle sportieve loopbaan. Van Gobbel vertelt onder meer over zijn band met het dorp, zijn liefde voor Feyenoord en voor de man die hem als puber uit de ellende haalde: Frans Bouwmeester. 'Zonder meneer Bouwmeester was ik nooit prof geworden', vertelt Van Gobbel in een uitvoerig artikel, dat woensdag te lezen is in het magazine van Voetbal International. Ook is het verhaal te lezen op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.