Ten Cate blaast trainerscarrière nieuw leven in bij Al Jazira

Reacties

Henk ten Cate is de nieuwe trainer van Al Jazira. Eerder was Fred Rutten in beeld om oefenmeester te worden bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Ten Cate blaast trainerscarrière nieuw leven in bij Al Jazira

De klus bij Al Jazira is voor de 61-jarige Amsterdammers zijn eerste sind hij als interim-coach actief was bij Sparta Rotterdam in 2013. Ten Cate was na die tijd actief als adviseur voor de Kasteelheren en is benoemd tot voorzitter van een KNVB-werkgroep die zich gaat richten op jeugdtrainers.

Ten Cate komt als hoofdcoach van de huidige nummer tien in de Arabische Gulf League voormalig PSV-aanvaller Jefferson Farfán en Mirko Vucinic (ex-AS Roma) tegen. Ten Cate was in diezelfde competitie in 2010 al actief als oefenmeester bij Al Ahli, waar hij na een maand ontslagen werd.

Zijn trainersloopbaan voerde Ten Cate verder langs Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Vitesse, KFC Uerdingen 05, MTK Hungária, NAC Breda, Barcelona (assistent), Ajax, Chelsea (assistent), Panathinaikos, Umm Salal en Shandong Luneng. Dinsdag wordt de oud-speler van Heracles en Go Ahead gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.