Stirling Albion slechts tussenstation voor Comvalius

Sylvano Comvalius (23) verwacht in januari zijn nieuwe club Stirling Albion alweer te verlaten. De aanvaller tekende begin deze maand een short term deal met de Schotse tweedeklasser.

Stirling Albion slechts tussenstation voor Comvalius

Voor Comvalius, die vorig seizoen met Birkirkara het kampioenschap van Malta veroverde, een bewuste keuze. 'Drie maanden heb ik nu de kans me in Groot-Brittannië te profileren, opdat ik tijdens de winterstop transfervrij kan overstappen. Doel is nu om veel te voetballen, daar is het de laatste periode weinig van gekomen', aldus de Amsterdammer tegen Voetbal International.

Nu al hebben enkele clubs uit de Schotse Premier League hun interesse laten blijken in de speler die anderhalve week terug voor Stirling Albion debuteerde in een duel bij Raith Rovers (2-0 winst). Sinds juli dit jaar zijn de fans van de club eigenaar van Stirling Albion, een novum in Schotland. De Tweedeklasser werd voor 400 duizend euro overgenomen, daarnaast werd de zittende preses voor anderhalf miljoen euro afgekocht.

Comvalius liet in augustus zijn contract met Birkirkara ontbinden. Spartak Nalchik deed afgelopen zomer voor de tweede keer een poging hem over te nemen, maar ditmaal moest de Russische club ondanks een akkoord om financiële redenen zelf afhaken. Van Birkirkara had Comvalius de toezegging gekregen bij een landstitel de club tijdens de zomer te mogen verlaten voor een stap hogerop. Op voorspraak van Patrick Kluivert mocht de aanvaller een week meetrainen met de selectie van NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen