Dubbelslag Sporting Lissabon: Castaignos in spoor van Dost

Reacties

Sporting Lissabon heeft zondagavond de transfer van Luc Castaignos bevestigd. De Portugese topclub neemt de 23-jarige aanvaller over van Eintracht Frankfurt.

Dubbelslag Sporting Lissabon: Castaignos in spoor van Dost

Castaignos tekende voor drie seizoenen bij de Portugese vicekampioen, met een optie op een vierde en vijfde seizoen. De gelimiteerde afkoopsom in de verbintenis bedraagt zestig miljoen euro. Eerder op de dag kondigde Sporting Lissabon al de komst van Bas Dost aan.

Castaignos, die zijn opleiding genoot bij Feyenoord, speelde sinds de zomer van 2015 voor Frankfurt, dat hem destijds overnam van FC Twente. De spits kwam vorig seizoen in negentien wedstrijden tot vier treffers in de Bundesliga.

'Ik heb voor Sporting gekozen omdat het een grote club is', zegt Castaignos op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Ik denk dat ik hier kan groeien. Hopelijk kan ik het team verder helpen, ik weet zeker dat we zullen strijden om de titel.'

Sporting Lissabon, dat afgelopen week al voormalig FC Twente-speler Douglas vastlegde, neemt dit seizoen deel aan de Champions League. De ploeg van coach Jorge Jesus zit in een poule met Legia Warschau, Real Madrid en Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.