Artiest Spierings wil bij RKC het ongelijk van Sparta bewijzen

Reacties

VI kiest na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie de Speler van de Week. Deze keer is dat Stijn Spierings, die in zijn eerste thuiswedstrijd voor RKC Waalwijk tegen Jong Ajax indruk maakte. 

Artiest Spierings wil bij RKC het ongelijk van Sparta bewijzen

De aankondiging dat Spierings deze winterstop Sparta mocht verlaten leidde bij menig Keuken Kampioen Divisie-club tot dagdromen. Misschien niet de beste speler, voldoende op aan te merken, maar in goeden doen en met vertrouwen een prachtige speler. Stijn Spierings, een technisch begaafde aanvallende middenvelder, een toevoeging voor iedere ploeg die offensief wil spelen.

De 22-jarige Spierings verpieterde op Het Kasteel. Ook daar kende hij prima momenten, maar vaker was hij onderwerp van discussie. Geen echte strijder, niet het echte gif, geen vuil broekje na negentig minuten voetbal. Zijn gebreken werden uitvergroot. Dat hij in potentie een zeer bruikbare kracht is, werd gemakshalve genegeerd. Dat de Alkmaarder door voormalig trainer Alex Pastoor naar Sparta was gehaald en gezien werd als lievelingetje van de oefenmeester die Sparta terug naar de Eredivisie leidde, werkte niet in zijn voordeel.

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim maakte Spierings een half seizoen bij Sparta mee. Dick Advocaat stelde hem zelfs af en toe op. Meest opvallende Sparta-moment onder Advocaat en Grim beleefde Spierings in de play-offs tegen FC Dordrecht. Een terugspeelbal van grote afstand verdween zo het doel in. Grim zag met name op de training de kwaliteit van het AZ-product. Hij waagde zijn kans toen Sparta definitief besloot dat de toekomst van Spierings niet op het Kasteel zou liggen.

Voor RKC Waalwijk is Spierings een welkome versterking. Het was geen toeval dat hij en de van Jong FC Utrecht overgekomen Sylla Sow uitblonken tegen Jong Ajax. Prima gehandeld door de Brabanders door deze twee spelers met mogelijkheden als aanwinsten te bestempelen. Spierings kan met zijn technische vaardigheden medespelers vrijspelen en kan zelf vanuit de tweede lijn doeltreffend uithalen. De goal die hij maakte tegen Jong Ajax was van grote schoonheid. De trap, maar zeker ook de aanname.

De artiest Stijn Spierings heeft weer een podium en wil in Waalwijk dolgraag bewijzen dat ze het bij Sparta toch niet goed hadden gezien.

De topvijf van speeldag 21:

1. Stijn Spierings (RKC Waalwijk) 8,0
2. Sylla Sow (RKC Waalwijk) 8,0
3. Vincent Vermeij (Fc Den Bosch) 7,5
4. Stefano Beltrame (FC Den Bosch) 7,5
5. Mario Engels (Roda JC) 7,5

RKC Waalwijk en FC Den Bosch leveren uitblinkers

Dat RKC Waalwijk goede zaken op de transfermarkt had gedaan deze winterstop werd tegen Jong Ajax duidelijk. De aanwinsten Stijn Spierings en Sylla Sow blonken uit tijdens hun thuisdebuut en speelden zich in het Elftal van de Week.

Een derde Waalwijker, verdediger Melle Meulensteen, voegde zich bij het duo. Ook koploper FC Den Bosch levert drie spelers. Rechtsback Mats Deijl, de scorende Italiaan Stefano Beltrame en ook hier een nieuwe aanwinst die direct van zich deed spreken. Vincent Vermeij vervulde bij zijn debuut (als invaller nog wel) direct een hoofdrol bij de Bossche zege.

Roda JC Kerkrade dwong Sparta tot een gelijkspel en dankte daar twee spelers voor. De jonge doelman Radomir Novakovic werd – net als vorige week - de beste doelman van de speelronde en uiteraard was spits Mario Engels (maker van de beide goals) weer belangrijk voor de Limburgers.

De overige drie plekken in het Elftal van de Week zijn voor verdediger Robin Buwalda van het geplaagde en laaggenoteerde NEC, voor matchwinner Matthew Smith van runner-up FC Twente en voor Go Ahead Eagles-vormgever Istvan Bakx.

In het algemeen individueel klassement behield Branco van den Boomen van FC Eindhoven de eerste plek. De beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie – Wouter van der Steen van FC Den Bosch – volgt op plek twee. Het TOP Oss-duo Huseyin Dogan en Bryan Smeets maakt samen met Bakx de topvijf compleet.

Algemeen individueel klassement:

1 Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,70
2 Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,64
3 Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,60
Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,60
Bryan Smeets (TOP Oss) 6,60
6 Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,56
7 Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,50
Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,50
9 Jaroslav Navrátil (Go Ahead Eagles) 6,48
10 Nick Olij (TOP Oss) 6,45
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.