Arthur: 'Ik bid voor een terugkeer van Neymar naar Barça'

Reacties

In het shirt van Barcelona samenspelen met landgenoot Neymar, dat is een van de dromen die Arthur nog heeft. De 22-jarige middenvelder is dé grote verrassing bij Barcelona en vertelt over die ene keer dat hij niet kon geloven hoe complimenteus Lionel Messi was.

Arthur: 'Ik bid voor een terugkeer van Neymar naar Barça'

Natuurlijk leverde de transfersom van 31 miljoen euro hoge verwachtingen op toen de spelmaker vorige zomer overkwam van Grêmio. Dat Arthur zich zo snel zou aanpassen, hadden weinigen verwacht. De rust aan de bal in combinatie met zijn techniek hebben al vergelijkingen met Xavi opgeleverd. 'Nog niet zo lang geleden keek ik altijd naar Barcelona op tv en nu loop ik zelf tussen de sterren; Messi, Piqué, Busquets… Soms moet ik mezelf knijpen om te geloven dat het echt is', zegt de aanwinst in een groot interview met El Mundo Deportivo.

Arthur wordt ook gevraagd naar zijn reactie toen hij hoorde dat Lionel Messi zei dat de Braziliaan de aankoop was die hem het meest verrast had. 'Eerst dacht ik dat het een grap was, want mijn vader houdt me vaak voor de gek en hij was degene die het me vertelde. Ik zei: "Nee, nee, dat is een geintje." Hij verzekerde me dat het echt was. Toen ging ik naar de computer en zag ik het eerst uitgeschreven en daarna de video. Ik was erg verrast. Om zo'n woorden te horen van de beste speler in de geschiedenis, ik was tien minuten van de wereld. Die complimenten hebben me vertrouwen gegeven', vertelt de zesvoudig international.

Bij de Braziliaanse ploeg speelt de middenvelder aan de zijde van Neymar. De twee zijn goede vrienden. Dit jaar werd Arthur in Barcelona al meermaals met de Paris Saint-Germain-ster gezien als laatstgenoemde weer eens terugkeerde naar de Catalaanse stad.

Of hij Neymar ook nog eens zijn rentree ziet maken bij Barcelona? Arthur: 'Ik bid voor een terugkeer van Neymar naar Barcelona. Hij is een gigant, dat staat niet ter discussie. Ik doe mijn best om hem terug te laten komen, maar hij heeft zijn eigen leven en weet wat hij doet. Ik weet niet hoe het zit met onderhandelingen, of er opties zijn. Maar hij is een vriend van me en een professional die ik bewonder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.