Arteta rekent na bekerzeperd snel op nieuws over Ødegaard

Reacties

Mikel Arteta verwacht snel meer duidelijkheid te krijgen over de komst van Martin Ødegaard naar Arsenal. De manager van The Gunners verloor zaterdag met zijn ploeg in het FA Cup-toernooi van Southampton, maar was na afloop vooral druk met het beantwoorden van transfervragen.

Arteta rekent na bekerzeperd snel op nieuws over Ødegaard
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 0
Arsenal
Arsenal

'Je zou haast vergeten dat we zojuist gespeeld hebben', reageerde Arteta ietwat sarcastisch, toen hem gevraagd werd of er al meer nieuws was. Na de wedstrijd gingen de meeste vragen die de Spanjaard kreeg over de deal die in de maak zou zijn tussen Real Madrid en Arsenal. Ødegaard zou voor een half jaar op huurbasis naar Noord-Londen moeten verkassen, om de leegte die Mesut Özil (naar Fenerbahçe) heeft achtergelaten op te vullen.

'Ik weet niets meer dan ik gisteravond al wist', vertelde Arteta. 'Maar ik verwacht dat ik vandaag nog wel een paar telefoontjes krijg en dat ik daarna weer helemaal op de hoogte ben.' Arsenal zou ook in de markt zijn voor Southampton-verdediger Ryan Bertrand, die zaterdag nog negentig minuten meedeed tegen Arsenal. 'Op een of twee posities missen we breedte en dat proberen we nu op te lossen', zei Arteta.

De huidige transferperiode bij Arsenal had tot nog toe vooral iets weg van een grote schoonmaak. Technisch directeur Edu ging met een bezem door de selectie en nam al van liefst vijf overbodig geworden spelers afscheid. 'Nu kijken we hoe we ons het best kunnen versterken', aldus Arteta, die volgens Engelse media al een succesvol gesprek met Ødegaard achter de rug zou hebben. 'De komende dagen zal duidelijk worden hoe het zal gaan uitpakken.'

Ødegaard, die eerder op huurbasis ervaring opdeed bij SC Heerenveen en Vitesse, keerde afgelopen zomer terug bij De Koninklijke, nadat hij tijdens de vorige voetbaljaargang veel indruk had gemaakt bij Real Sociedad. Die club wilde Ødegaard dolgraag terughalen, omdat Zinedine Zidane tot nu toe nauwelijks een beroep deed op de Noor. Door een hereniging tussen Ødegaard en Sociedad ging echter een streep, omdat Real een concurrent in La Liga niet sterker zou willen maken. Mede daarom zou de keuze van Ødegaard gevallen zijn op Arsenal.

Goedkeuring van bondscoach
Stale Solbakken, bondscoach van Noorwegen, prees het lef van zijn 22-jarige pupil. 'Het laat zien dat Martin veel vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen', aldus de keuzeheer, die natuurlijk hoopt dat Ødegaard veel speelminuten zal maken. 'Engeland is voor hem een nieuw land en de Premier League een competitie waarin heel snel wordt gespeeld. Daar zal hij in het begin aan moeten wennen, maar uiteindelijk denk ik dat hij er een betere voetballer van wordt. Arsenal speelt het soort voetbal dat hem ligt.'

Real neemt het zaterdag op tegen Alavés. Ødegaard zit voor dit duel niet bij de wedstrijdselectie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.