Arteta prijst Saliba de hemel in na superdebuut voor Arsenal

Reacties

Mikel Arteta is erg blij met de vechtlust die Arsenal getoond heeft in de eerste competitiewedstrijd van het Premier League-seizoen. De manager van The Gunners zag dat zijn ploeg het zwaar had tegen Crystal Palace, maar mede dankzij William Saliba bleven de bezoekers overeind.

Arteta prijst Saliba de hemel in na superdebuut voor Arsenal
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 2
Arsenal
Arsenal

In fases na de 0-1 van Gabriel Martinelli had Arsenal het zwaar op Selhurst Park. Niet dat Palace veel kansen kreeg, maar als de thuisploeg er doorheen kwam, dan was Saliba vaak de sta-in-de-weg. De statistieken van de 21-jarige Fransman waren veelzeggend. Saliba had nul overtredingen nodig, veroverde zeven keer de bal, werkte zes keer de bal weg in een hachelijke situatie en leed bijna geen balverlies met een passzuiverheid van 94 procent.

'Je eerste Premier League-wedstrijd spelen tegen zo'n fysiek sterk team, op vreemde bodem, is een zware opgave. Hij verdient een schouderklopje, hij was echt geweldig. Hij loste iedere situatie op', zei Arteta na afloop over de centrumverdediger.

Saliba maakte in 2019 voor dertig miljoen euro de overstap naar Arsenal en moest vervolgens lang geduld hebben. Hij keerde eerst op huurbasis terug naar Saint-Étienne en moest daarna verder rijpen bij OGC Nice en Olympique Marseille. Vrijdagavond speelde de inmiddels vijfvoudig international pas voor het eerst voor Arsenal. Arteta: 'Hij is een erg bescheiden jongen die graag begeleid wordt en wil leren. Hij heeft erg veel geduld gehad en is vastberaden om hier succesvol te zijn. Ik ben erg blij voor hem.'

De zege bij Palace betekende voor Arteta zelf een mooie mijlpaal. De veertigjarige Spanjaard boekte zijn vijftigste overwinning in de Premier League als Arsenal-manager. Alleen Arsène Wenger kwam sneller tot dat aantal als manager van The Gunners.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.