Arteta blij verrast met reactie Arsenal: 'Beter dan ik had verwacht'

Hoewel zijn eerste wedstrijd als manager van Arsenal geen overwinning opleverde was Mikel Arteta donderdagavond blij met de mentaliteit van zijn ploeg. The Gunners knokten zich tegen AFC Bournemouth terug van een achterstand (1-1). De Spaanse oefenmeester gaf aan dat hij vreesde voor de reactie van zijn team na een tegendoelpunt.

'Daar was ik bang voor, ja', zei Arteta tegen Sky Sports. 'Maar we kwamen op achterstand en ik was juist blij met het karakter dat de ploeg heeft getoond. Als ik zag hoe ze in de rust de kleedkamer inkwamen. Hun gezichten en reacties. Ik zag hoe graag ze weer het veld op wilden om het goed te maken. Ik ben erg blij met sommige dingen die ik heb gezien wat betreft mentaliteit en de passie die we hebben laten zien. Het was misschien wel beter dan ik had verwacht over een hele wedstrijd.'

Dan Gosling opende in de eerste helft de score namens Bournemouth. Pierre-Emerick Aubameyang maakte in de tweede helft gelijk. 'Er gebeurden veel dingen waarop we ons hebben voorbereid en de ploeg ging er goed mee om. Normaal gesproken daalt het vertrouwen na een tegengoal bij een ploeg die er zo aan toe is als die van ons, maar dat gebeurde niet. Dat is het positieve dat ik meeneem.'

Neemt niet weg dat het Arsenal moeizaam afging tegen Bournemouth, zeker in de eerste helft. Na rust kregen onder anderen Alexandre Lacazette en Joe Willock kansen op 1-2. 'Dat was geweldig geweest en had ons een extra boost gegeven, maar we moeten kijken naar de prestatie over negentig minuten en daar de positieve dingen van meenemen. Er valt natuurlijk nog veel te verbeteren.'

Arteta stapt uit de schaduw van Pep Guardiola, van wie hij bij Manchester City assistent-trainer was. De Spanjaard stond tegen Bournemouth bijna continu langs de kant om aanwijzingen te geven. 'Dat ben ik wel gewend. Ik probeer altijd advies te geven langs de kant en heb goede mensen bij me die mij raad kunnen geven. Het voelde goed. En nat', zei Arteta met een knipoog over het weer tijdens de wedstrijd.