Arsenal zet 'Wenger-traditie' voort met aantrekken Guendouzi (19)

Reacties

Een dag na het vastleggen van de Uruguayaanse WK-ganger Lucas Torreira heeft Arsenal weer een nieuwe speler verwelkomd. Dit keer gaat het om de minder bekende Matteo Guendouzi. De negentienjarige Franse middenvelder komt over van Ligue 2-club Lorient voor een geschat bedrag van acht miljoen euro.

Arsenal zet 'Wenger-traditie' voort met aantrekken Guendouzi (19)

Het vertrek van manager Arsène Wenger betekent blijkbaar dus niet dat Arsenal ophoudt met het aantrekken van onbekende talenten uit Frankrijk. Dat dat beleid succesvol kan zijn, blijkt wel uit de loopbaan van Laurent Koscielny. De centrale verdediger kwam in 2010 eveneens over van Lorient en groeide in Noord-Londen uit tot een internationale topverdediger en international van Frankrijk.

De nieuwe manager Unai Emery hoopt dat Guendouzi dezelfde weg kan bewandelen. 'Hij is een talentvolle jonge speler, in wie veel clubs geïnteresseerd waren. Hij heeft een enorme potentie en heeft vorig seizoen al ervaring opgedaan in het eerste elftal van Lorient. Hij wil zich nog verder ontwikkelen en zichzelf verbeteren en zal een belangrijk lid van onze selectie worden.'

De bij Paris Saint-Germain opgeleide Guendouzi debuteerde in oktober 2016 op zeventienjarige leeftijd voor Lorient, dat toen nog uitkwam in de Ligue 1. Afgelopen seizoen kwam de jeugdinternational van Frankrijk tot 21 officiële optredens voor de club uit West-Frankrijk. Zoals gebruikelijk maken The Gunners niet bekend voor hoeveel jaar Guendouzi heeft getekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.