'Arsenal wordt kampioen, al geloven ze dat zelf misschien nog niet eens'

Reacties

Arsenal is volgens Britse media na de zege op Manchester United dé titelfavoriet in de Premier League. De clash in het Emirates Stadium tussen The Gunners en The Mancunians deed oude tijden herleven, constateerden de dagbladen.

'Arsenal wordt kampioen, al geloven ze dat zelf misschien nog niet eens'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 2
Manchester United
Manchester United

'Dit was Arsenal tegen United zoals we het ons kunnen herinneren: volgas, meedogenloos, ademloos. Het Engels voetbal heeft deze rivaliteit nodig. Het is goed dat ze weer terug zijn', aldus The Daily Mail over de zege van koploper Arsenal, dat in 2004 voor het laatst de Premier League won. 'We hebben verlangd naar die legendarische duels in de jaren 2000. Het was een clash zoals het hoort: twee stomdronken boksers die weigerden de handdoek in de ring te gooien.'

The Guardian stelt dat zowel Arsenal als United uit een diep dal is geklommen, maar dat The Gunners veel verder in het 'proces' zitten dan het elftal van manager Erik ten Hag. Arsenal is de vijfde club in de Premier League-historie die halverwege het seizoen vijftig punten of meer heeft veroverd. 'Je ziet iets van Jürgen Klopp's Liverpool in dit Arsenal: de manier van drukzetten, de opzettelijke chaos, de vrijheid om vrijwel alles te proberen wat ze maar willen, omdat ze altijd op zichzelf vertrouwen dat ze daarna de bal weer terug winnen. Arsenal wordt kampioen. Ze zullen het zelf niet zeggen en misschien geloven ze het zelf nog niet eens, maar een betere of completere ploeg is er niet in Engeland', aldus het Britse dagblad.

Terug in de tijd
Voormalig Mancunian Gary Neville ging door het spel van Arsenal terug in de tijd, vertelde hij tegenover Sky Sports. 'Het voelde alsof ik het Arsenal van twintig jaar geleden zag spelen. Als speler hoopte ik toen altijd dat ze een keer van afstand zouden schieten, maar ze bleven dan passen en drongen ons terug tot in het strafschopgebied. Dat was nu ook weer zo, de aanvalsgolven bleven maar komen', aldus Neville.

Neville verwacht niet dat Arsenal uiteindelijk ook de titel binnen gaat slepen. 'Ze zullen nog onder grote druk komen te staan, zeker richting de laatste tien wedstrijden. En ze moeten ook nog twee keer tegen Manchester City. Ik zie Arsenal de Premier League nog niet winnen, ik denk nog steeds dat Manchester City kampioen wordt.

Transformatie
Voormalig Arsenal-aanvoerder Cesc Fabregas prees bij Sky Sports Arsenal-manager Mikel Arteta, zijn oud-teamgenoot: 'Mikel heeft fantastisch werk geleverd. We zagen in de Amazon-documentaire hoe hij spelers pusht, hoe hij met zijn spelers omgaat. Toen Arsenal hem aantrok, was hij nog geen manager geweest, maar een assistent bij Manchester City. Al is het natuurlijk fantastisch om met Pep (Guardiola) te werken. Mikel heeft de mentaliteit binnen de club echt veranderd. Het is fantastisch wat hij tot nu toe heeft gedaan. Vergeet niet dat ze twee seizoenen op rij als achtste zijn geëindigd', besluit Fabregas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.