Arsenal wil Wilshere verleiden tot beëindigen spelersloopbaan

Reacties

Arsenal is met Jack Wilshere in gesprek over een rol als jeugdtrainer, meldt de Evening Standard. De Londenaren zoeken nieuwe trainers voor de Onder-18 en Onder-23 en hopen dat Wilshere zich over een van de jeugdploegen wil ontfermen.

Arsenal wil Wilshere verleiden tot beëindigen spelersloopbaan
© Pro Shots

De dertigjarige Wilshere heeft belangstelling voor het trainersvak, maar het is de vraag of hij zich daar nu al volledig op wil richten. Een functie als trainer kan immers het einde van zijn spelerscarrière betekenen. Wilshere vertrok vorige maand bij het Deense Aarhus, waar hij sinds februari veertien officiële wedstrijden voor speelde. Met Per Mertesacker, hoofd van de jeugdopleiding, heeft Wilshere gesproken over de vacatures. Ze kennen elkaar goed, want ze waren in het verleden ploeggenoten bij Arsenal. 

De momenteel transfervrije middenvelder, die gedurende zijn loopbaan werd geteisterd door blessureleed, sprak vorige maand zijn ambitie uit om als trainer aan de slag te gaan. 'Ik heb de afgelopen achttien maanden niet altijd een club gehad en dat is niet prettig. Als een mogelijkheid zich aandient op het trainersgebied, zou ik kunnen zeggen: "Dat was het, ik ben klaar met voetballen", zei Wilshere in het Emirates Stadium tijdens een evenement van Arsenal en STATSports, die jonge spelers de kans boden hun kwaliteiten te tonen tijdens een trainingsessie. 

© Pro Shots

Wilshere ziet in zichzelf een toekomstige trainer, liet hij blijken. 'Ik heb een grote wens om succesvol te worden als trainer. Veel succesvolle trainers zijn jong begonnen, dus waarom niet? Ik voel nog wel de wil om te voetballen, maar het moet wel op de juiste manier zijn. Ik hoef niet naar Real Madrid of terug naar Arsenal. Ik wil gewoon genieten en misschien ook wat oppikken van een andere cultuur, daar word ik als trainer ook alleen maar beter van.'

Wilshere heeft een goede band met de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij zelf een exponent van is. Toen hij vorig jaar geen club had, trainde hij mee met de selectie en stond hij op het veld met meerdere spelers van de Onder-23 en Onder-18 van The Gunners. 'Toen was ik iedere dag aan het coachen', zei Wilshere daar vorige maand over. 'Ik genoot van iedere minuut. Ik genoot er ontzettend van om weer op het veld te staan en te coachen.'

De huidige vacatures in de jeugdopleiding van Arsenal zijn ontstaan doordat Kevin Betsy (Onder-23) en Dan Micciche (Onder-18) samen werden aangesteld bij het eerste elftal van League Two-club Crawley Town, respectievelijk als hoofdtrainer en assistent. Arsenal heeft ook interne kandidaten in het vizier om in hun voetsporen te treden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.