Arsenal vult leegte in selectie op met IJslands international

Reacties

Rúnar Alex Rúnarsson is de nieuwe doelman van Arsenal. Hij komt over van het Franse Dijon en volgt daarmee de naar Aston Villa vertrokken Emiliano Martínez op als tweede doelman in het Emirates Stadium.

Arsenal vult leegte in selectie op met IJslands international
© Pro Shots

Bernd Leno is de eerste keuze onder de Arsenal-lat, maar toen de Duitser vorig seizoen langdurig geblesseerd raakte was het Martínez die hem waardig verving. De 28-jarige Argentijn won de FA Cup met The Gunners, maar moest dit seizoen gewoon weer achter Leno plaatsnemen op de bank. Hij verkoos daarom een avontuur bij Aston Villa boven een verblijf bij Arsenal en coach Mikel Arteta moest op zoek naar een nieuwe doelman.

Die is nu gevonden in de persoon van Rúnarsson. De 25-jarige doelman uit IJsland keepte sinds 2018 in de Ligue 1, nadat Dijon 1,6 miljoen euro had betaald aan het Deense Nordsjaelland. Die ploeg had de doelman in 2014 al op negentienjarige leeftijd opgepikt bij KR Reykjavík uit het thuisland van Rúnarsson: IJsland. Voor dat land keepte Rúnarsson vijf interlands.

Rúnarsson tekent een contract voor vier jaar bij Arsenal, tot grote tevredenheid van Arteta: 'We willen op elke positie een gezonde concurrentiestrijd en we zijn dan ook blij dat Alex daar aan bijdraagt met zijn komst', aldus de Spaanse coach, die afgelopen week Matt Macey als reservekeeper op de bank had zitten in de eerste Premier League-duels met Fulham en West Ham United. 

Spelersprofiel

R. Rúnarsson


Geboortedatum:
18 februari 1995
Leeftijd:
29
Nationaliteit
IJsland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
FC Kopenhagen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.