Arsenal vervolgt zegereeks, Kane leeft zich weer uit bij Huddersfield

Arsenal heeft de smaak te pakken. De ploeg van Unai Emery versloeg zaterdag ook Watford en heeft nu zeven wedstrijden op rij (alle competities) gewonnen. Tottenham Hotspur was dankzij een dubbelslag van Harry Kane te sterk voor Huddersfield Town, dat thuis maar niet weet te scoren.

Arsenal
Arsenal
2 - 0
Watford
Watford

Bernd Leno maakte tegen Watford dan eindelijk zijn debuut in de Premier League. De doelman kwam in de afgelopen transferperiode met hoge verwachtingen over van Bayer Leverkusen, maar moet Petr Cech vooralsnog voor zich dulden. Ook zaterdag begon Cech weer in de basis. Kort voor rust liep de doelman echter een hamstringblessure op, na het nemen van een doeltrap, en moest hij zich laten vervangen door Leno.

Er was op dat moment nog niet gescoord in het Emirates Stadium en dat moest vooral Alexandre Lacazette zich aantrekken. Na een kwartier kwam de spits van Arsenal een-op-een te staan met Watford-doelman Ben Foster, maar zijn wippertje ging ver naast. Ook Granit Xhaka zorgde voor rust nog voor gevaar; de beste kans voor de bezoekers in de eerste helft kwam op naam van Troy Deeney.

Ook zeven minuten na rust was Deeney dicht bij een goal. Zijn kopbal uit een vrije trap van José Holebas werd geweldig gepakt door Leno. Watford was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg, maar toch trok Arsenal aan het langste eind. Tien minuten voor tijd opende Lacazette op aangeven van Alex Iwobi de score en drie minuten later zorgde Mesut Özil met een intikker, na een lage voorzet van Lacazette, voor de 2-0.

Huddersfield Town
0 - 2
Tottenham Hotspur

Hugo Lloris (dijbeenblessure) en Michel Vorm (knie) waren nog niet inzetbaar en daarom stond Paulo Gazzaniga opnieuw onder de lat bij Tottenham Hotspur. De derde keeper van Spurs zag dat het de middag van Kane werd. De spits opende na een klein halfuur de score, door een voorzet van Kieran Trippier binnen te koppen. Even hierna moest Terence Kongolo zich laten vervangen. De verdediger liep bij een duel met Lucas Moura een blessure op en kon de wedstrijd niet vervolgen.

Zonder Kongolo kwam Huddersfield bijna op gelijke hoogte. Een geweldige volley van afstand van Chris Lowe werd goed gepakt door Gazzaniga. Aan de overkant kreeg Tottenham vervolgens een strafschop, na een overtreding op Danny Rose. Kane ging achter de bal staan en maakte vanaf elf meter zijn tweede van de wedstrijd. Vorig seizoen won Tottenham met 0-4 van Huddersfield en toen scoorde Kane ook al twee keer in het John Smith's Stadium.

Kort voor rust kreeg Laurent Depoitre dé kans om Huddersfield terug in de wedstrijd te brengen. Hij schoot echter op de lat. Ook in de tweede helft slaagden The Terriers er niet in om wat terug te doen en dat betekent dat Huddersfield nu al 540 minuten (!) niet meer heeft gescoord in een thuiswedstrijd. Tottenham (dat Dele Alli en Christian Eriksen miste vanwege blessureleed) heeft na de vijfde zege van dit seizoen vijftien punten en staat daarmee op gelijke hoogte met aartsrivaal Arsenal. Koploper Manchester City heeft vier punten meer.

Everton
Everton
3 - 0
Fulham
Fulham

Het duel tussen Everton en Fulham duurde voor Timothy Fosu-Mensah maar acht minuten. De verdediger van Fulham viel al vroeg uit vanwege een schouderblessure en moest het veld per brancard verlaten. Zonder Fosu-Mensah werd het een aantrekkelijke wedstrijd op Goodison Park, met kansen aan beide kanten. Fulham kwam voor rust het dichtst bij een treffer, toen Ryan Sessegnon op de lat schoot.

In de tweede helft raakte ook Everton de lat. Gylfi Sigurdsson deed dat vanaf de strafschopstip: voor het eerst miste de middenvelder een strafschop in de Premier League. Sigurdsson maakte zijn fout niet veel later goed, door bij zijn volgende kans de score alsnog te openen. Op aangeven van Theo Walcott kopte Cenk Tosun de 2-0 binnen en kort voor het einde maakte Sigurdsson er op aangeven van Bernard nog 3-0 van. Voor Everton betekent dit pas de tweede zege van het seizoen.

Wolverhampton Wanderers
2 - 0
Southampton
Southampton

Promovendus Wolverhampton Wanderers blijft goed presteren. Het duel met Southampton, waar Wesley Hoedt meespeelde, stevende lang af op een gelijkspel. Maar door een gouden wissel greep Wolves alsnog de zege. Ivan Cavaleiro viel in de 76ste minuut in en opende vier minuten later de score, na weergaloos voorwerk van Adama Traoré. In de slotminuten maakte Jonny Castro met de 2-0 een einde aan alle onzekerheid.

Newcastle United
0 - 2
Leicester City

Leicester City bezorgde nummer achttien Newcastle United nog meer stof tot nadenken. Na twee gelijke spelen en drie nederlagen ging de ploeg van Rafael Benítez zaterdagmiddag opnieuw onderuit, op het eigen St. James' Park. Na een halfuur kreeg Leicester een penalty door een handsbal van DeAndre Yedlin en schoot Jamie Vardy vanaf elf meter raak. In minuut 73 besliste Harry Maguire met een rake kopbal het duel. Met twaalf punten staat Leicester zevende.