Arsenal uit geliefde FA Cup geknikkerd door eerste tegengoal in een maand

Vorig seizoen wist Arsenal de FA Cup nog te winnen, de club won zelfs vier van de laatste zeven edities, maar nu heeft het de achtste finale niet eens gehaald. Southampton was in de vierde ronde te sterk, omdat het er als eerste ploeg in een maand tijd in slaagde om te scoren tegen de Londenaren.

Southampton
Southampton
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Arsenal kent vooralsnog een seizoen met hoge pieken en diepe dalen. Na de 0-1 zege bij Manchester United op 1 november 2020 wist de ploeg zeven competitieduels op rij (twee remises, vijf nederlagen) niet te winnen. Sindsdien volgden er echter weer vijf Premier League-wedstrijden zonder nederlaag. Sterker nog: er werd vier keer gewonnen en de ploeg kreeg sinds 26 december in alle competities geen enkele tegengoal meer.

Tot zaterdagmiddag op St. Mary's. Nadat eerst al een corner van James Ward-Prowse op de lat was gedwarreld, was het na een kwart wedstrijd wél raak voor de thuisploeg. Kyle Walker-Peters gaf de bal laag voor en zag hoe Arsenal-verdediger Gabriel Magalhães 'm ongelukkig in zijn eigen doel gleed. In het restant van de eerste helft bleef Southampton de meest dreigende ploeg, zoals eigenlijk ook in grote delen van de tweede helft het geval was.

Pas in de slotfase begon Arsenal serieus aan te dringen, maar veel verder dan twee kansen voor Eddie Nketiah kwamen de mannen van manager Mikel Arteta niet, waardoor het bij 1-0 bleef. En dus ligt de winnaar van 2014, 2015, 2017 en 2020 uit het toernooi. Overigens hoeft Arsenal niet lang te wachten op revanche. Dinsdag staat exact hetzelfde affiche op het programma: dan spelen The Saints en The Gunners tegen elkaar in competitieverband, wederom op St. Mary's.