Arsenal trekt goede vorm uit voorbereiding door in Londense derby

Arsenal is met een overwinning op Crystal Palace goed begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. In de Londense derby wonnen The Gunners met 0-2. Gabriel Martinelli opende de score; Marc Guehi bepaalde met een eigen doelpunt de eindstand. Arsenal behield de goede vorm uit de voorbereiding, waarin ploegen als Everton (2-0), Chelsea (4-0) en Sevilla (6-0) werden geklopt.

Crystal Palace
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Mikel Arteta zag logischerwijs geen enkele reden om zijn elftal aan te passen na de gewonnen wedstrijd tegen Sevilla in de strijd om de Emirates Cup. William Saliba, Oleksandr Zinchenko en Gabriel Jesus maakten zodoende hun Premier League-debuut voor Arsenal. In de vierde minuut liet Martinelli een goede kans op het openingsdoelpunt onbenut, waarna een inzet van Zinchenko werd gepareerd door keeper Vicente Guaita.

In de twintigste minuut scoorde Martinelli alsnog. Na een indraaiende corner van Bukayo Saka kopte Zinchenko de bal door richting de tweede paal, waar de Braziliaan klaarstond om ongestoord binnen te knikken. Hij zorgde daarmee voor de ruststand en de voorsprong was terecht. Arsenal was in grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij, al kwam het Crystal Palace van Arsenal-legende Patrick Vieira in de slotfase beter in de wedstrijd.

Vijf minuten na de pauze belandde een messcherpe pass van Wilfried Zaha bij Eberechi Eze, die van dichtbij op de benen van Aaron Ramsdale stuitte. De ploegen waren meer in evenwicht dan voor de rust het geval was. Arsenal kreeg ook mogelijkheden: zo koos Martin Ødegaard in kansrijke positie voor een onsuccesvolle pass op Martinelli. Vijf minuten voor tijd trokken de bezoekers de wedstrijd definitief naar zich toe.

Saka verscheen met de bal aan de voet in het strafschopgebied, ging buitenom langs linksback Tyrick Mitchell en wilde een harde voorzet versturen. Guehi veranderde de bal flink van richting met zijn hoofd en zorgde met een eigen doelpunt voor de 0-2. 'Wij staan bovenaan', klonk het gezang vanuit het uitvak in de laatste minuten.