Arsenal stelt Emery aan als opvolger Wenger

Reacties

Unai Emery is definitief de nieuwe manager van Arsenal. De Spanjaard volgt Arsène Wenger op, die na 22 jaar vertrekt bij de Engelse topclub.

Arsenal stelt Emery aan als opvolger Wenger

De 46-jarige Emery moet van Arsenal weer een serieuze titelkandidaat maken in Engeland, iets waar Wenger de afgelopen seizoenen maar niet in slaagde. Met name het transferbeleid van de Fransman lag hevig onder vuur bij de eigen achterban.

Emery was de afgelopen twee seizoenen trainer van Paris Saint-Germain. Die club besloot hem echter geen nieuw contract aan te bieden, ondanks het winnen van de Ligue 1, de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Franse Super Cup het afgelopen seizoen.

Bij Arsenal leek Manchester City-assistent Mikel Arteta lang de belangrijkste kandidaat om Wenger op te volgen, maar uiteindelijk is de keuze dus op Emery gevallen. De tacticus was eerder trainer van Lorca Deportivo, Almería, Valencia, Spartak Moskou en Sevilla. Met die laatste club won hij drie jaar op rij de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.