'Arsenal schakelt door na mislopen Martínez en doet bod op Zinchenko'

Reacties

Oleksandr Zinchenko kan van club wisselen in de top van de Premier League. De linkervleugelverdediger van Manchester City geniet namelijk interesse van Arsenal. De Londenaren willen de Oekraïner strikken nadat de komst van Ajacied Lisandro Martínez misgelopen werd.

'Arsenal schakelt door na mislopen Martínez en doet bod op Zinchenko'

Volgens The Athletic is de komst van Zinchenko topprioriteit voor Arsenal geworden. Trainer Mikel Arteta wil dolgraag een linksbenige verdediger aan zijn selectie toevoegen. De clubs zijn met elkaar in gesprek en de verwachting is dat City open staat voor een vertrek van Zinchenko. Het zou de tweede versterking zijn die overkomt van de regerend landskampioen. Eerder werd de Braziliaanse spits Gabriel Jesus al gekocht.

Arteta werkte als assistent-trainer van City al met Zinchenko en wil hem per se naar het Emirates Stadium halen. De veelzijdigheid van de vleugelspeler, die ook op het middenveld kan spelen, spreekt de Spanjaard aan. Arsenal probeert City nu aan de onderhandelingstafel te overtuigen.

Zinchenko staat al sinds 2016 onder contract in Manchester. Destijds werd hij overgenomen van het Russische FC Ufa. Tussendoor werd hij verhuurd aan PSV, waar hij nauwelijks indruk maakte. Daarna bloeide Zinchenko echter wel op. Hij werd vier keer landskampioen, won de League Cup en veroverde de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.