Arsenal rukt Solskjaer en Manchester United van roze wolk

Reacties

Arsenal heeft de vierde plek in de Premier League - aan het eind van de rit goed voor een Champions League-ticket - overgenomen van Manchester United. In een rechtstreeks gevecht won de ploeg van manager Unai Emery, waardoor Ole Gunnar Solskjaer en zijn stuntploeg na vele successen nu een domper moeten verwerken.

Arsenal rukt Solskjaer en Manchester United van roze wolk
Arsenal
Arsenal
2 - 0
Manchester United
Manchester United

De Noor nam het stokje op 22 december 2018 over van José Mourinho, van de zeventien wedstrijden die hij sindsdien leidde verloor hij er slechts één. Tien van de twaalf competitiewedstrijden leverden zeges op, de overige twee wedstrijden eindigden gelijk en in het toernooi om de FA Cup werd drie keer gewonnen. Het grootste succes kwam echter in de Champions League. Hoewel het heenduel met Paris Saint-Germain op Old Trafford nog met 0-2 werd verloren (tot nu toe dus de enige verliespartij van Solskjaer) beleefde Manchester United afgelopen woensdag een droomavond.

The Red Devils stuntten in Parijs door dankzij een late penalty van Marcus Rashford met 1-3 te winnen, en zich dus te kwalificeren voor de kwartfinale van het miljardenbal. Dat daverende Europese succes staat in schril contrast met de midweekse prestatie van Arsenal, dat - eveneens op Franse bodem - in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League met 3-1 onderuit ging bij Stade Rennes. 

Zondag waren de rollen in het Emirates Stadium omgedraaid. Na een stormachtig begin van Arsenal was de eerste grote kans nog wel voor de bezoekers. Romelu Lukaku kreeg zijn voet echter niet vol tegen een voorzet van links, waardoor hij de bal tegen de lat duwde. Niet veel later was het aan de andere kant raak. Granit Xhaka kreeg de bal ver buiten de zestien ingespeeld en besloot uit te halen, de zwabber die hij zijn schot meegaf was Man Utd-keeper David de Gea te machtig. Via Fred (schot tegen de paal), Rashford en Lukaku probeerde United het voor rust al, na de pauze voerde het de druk nog wat verder op.

Arsenal-goalie Bernd Leno keepte echter een geweldige wedstrijd en was keer op keer een sta-in-de-weg. The Gunners hielden stand en bouwden de voorsprong uiteindelijk zelfs uit. Na een licht duwtje van Fred in de rug van Alexandre Lacazette kreeg Pierre-Emerick Aubameyang een penalty te nemen. Vorige week faalde hij in de derby tegen Tottenham Hotspur nog vanaf elf meter, maar dit keer maakte hij geen fout. Na die goal was er overigens een opmerkelijk moment: een 'fan' van Arsenal kwam het veld op en gaf Man Utd-verdediger Chris Smalling een duwtje.

Arsenal zal als geen ander hebben geweten dat Manchester United bij een achterstand van 2-0 nog allerminst verslagen is. Eind januari sleepte het na een 0-2 tegen Burnley in extremis alsnog een gelijkspel uit het vuur, terwijl het midweeks dus ook de eerdere 0-2 nederlaag tegen PSG wegpoetste. Dit keer zat een comeback er echter niet meer in, waardoor de Londenaren drie punten overhielden aan de clash met de rivaal.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.