Arsenal pikt talentvolle opvolger van Xhaka op in België

Reacties

Arsenal heeft de transfer van Albert Sambi Lokonga afgerond. De 21-jarige middenvelder komt over van Anderlecht en heeft in Londen een contract tot medio 2026 getekend.

Arsenal pikt talentvolle opvolger van Xhaka op in België
© Pro Shots

Arsenal betaalt zo'n 17,5 miljoen euro voor Lokonga, die daarmee de op drie na duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van Anderlecht is. De transfersom kan via bonussen bovendien nog oplopen tot boven de twintig miljoen.

Lokonga is een rechtsbenige middenvelder, geboren in Verviers en met Congolese roots. Hij speelde al sinds 2014 in de jeugd van Anderlecht en kwam al regelmatig uit voor jeugdlichtingen van de Belgische nationale ploeg. In juni nam bondscoach Roberto Martínez hem zelfs op in zijn reservelijst voor het EK, maar tot een deelname aan het toernooi kwam hij niet.

Het was wel een mooie beloning voor de ontwikkeling van Lokonga, die onder Vincent Kompany steeds belangrijker werd op het middenveld van Paars-Wit. Het heeft hem nu dus een fraaie transfer naar de Premier League opgeleverd. Bij Arsenal is Lokonga de vervanger van Granit Xhaka, die op weg naar AS Roma is. In het Emirates Stadium moet hij verder concurreren met Thomas Partey en Mohamed Elneny.

Na Nuno Tavares is Lokonga de tweede zomeraanwinst van The Gunners, de verwachting is dat Ben White spoedig volgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.