'Arsenal moet Ødegaard als topaanwinst voorlopig vergeten'

Reacties

Real Madrid is vooralsnog niet bereid mee te werken aan een nieuw vertrek van Martin Ødegaard. De 22-jarige Noor was transferdoelwit nummer één bij Arsenal, maar de Londenaren moeten verder kijken, zo meldt The Athletic.

'Arsenal moet Ødegaard als topaanwinst voorlopig vergeten'
© Pro Shots

De aanvallende middenvelder die eerder in de Eredivisie als huurling ervaring opdeed bij SC Heerenveen en Vitesse speelde in het voorbije halfjaar op huurbasis in Noord-Londen. Ødegaard kwam tot veertien Premier League-optredens voor Arsenal en hij scoorde in de competitie één keer en gaf twee assists. Manager Mikel Arteta had de hoop langer op de creatieve impulsen van de jongeling te kunnen rekenen.

Bronnen hebben bevestigd dat het plan van Real Madrid is om Ødegaard onderdeel te laten zijn van de selectie voor komend seizoen. Het toptalent drong halverwege vorig seizoen zelf nog aan op een vertrek, maar de situatie in Madrid is sindsdien flink veranderd. Met Carlo Ancelotti als vervanger van Zinedine Zidane is er hoop op meer kansen en speeltijd. De Italiaanse coach wil Ødegaard sowieso in het begin van de voorbereiding op komend seizoen zelf van dichtbij aan het werk zien en de speler zelf wil ook voor zijn kans gaan bij Real.

Arsenal moet zo verder schakelen. Het aantrekken van een nummer 10 heeft richting volgend seizoen de hoogste prioriteit bij de club die als achtste is geëindigd in Engeland en daardoor Europees voetbal is misgelopen. Het creëren van kansen uit open spel is een groot probleem voor de ploeg van Arteta.

De Londenaren zijn bij de zoektocht naar versterkingen ook uitgekomen in België. Er is bij Anderlecht aangeklopt om Albert Sambi Lokonga over te nemen. Er ligt een bod van vijftien miljoen euro op tafel, maar de Belgen verlangen een hogere transfersom voor de 21-jarige centrale middenvelder. Arsenal heeft ook Brighton & Hove Albion-verdediger Ben White in het vizier. Laatstgenoemde maakt deel uit van de Engelse EK-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.