Arsenal moet nog vol aan de bak, Villarreal nadert halve finale

Arsenal is er donderdag niet in geslaagd om een veerkrachtig Slavia Praag te kloppen in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Europa League. Villarreal zegevierde op bezoek bij Dinamo Zagreb.

Arsenal
Arsenal
1 - 1
Slavia Praag

Voor Premier League-middenmoter Arsenal is Europa League-eindwinst de enige kans om komend seizoen na jaren van afwezigheid weer eens deel te nemen aan de Champions League. The Gunners hadden dit goed in hun oren geknoopt en zetten van meet af aan de aanval in tegen de Tsjechische topclub. Los van een riante mogelijkheid voor Bukayo Saka, die één op één op de keeper kon afgaan, dwong Arsenal teleurstellend weinig af.

In het tweede bedrijf voerde Arsenal de druk verder op, in eerste instantie zonder succes. Willian en Alexandre Lacazette raakten zelfs het aluminium tijdens de stormloop. Na de entree van de op de bank begonnen Pierre-Emerick Aubameyang en Nicolas Pépé kwam er meer schwung in het aanvalsspel van de Londenaren en het was die laatstgenoemde recordaankoop die vlak voor tijd zorgde voor de ogenschijnlijk bevrijdende 1-0, na een mooie rush en dito afronding. Arsenal leek zo af te stevenen op een zege, maar diep in de blessuretijd kopte Tomas Holes raak uit een corner: 1-1.

Bij Slavia Praag ontbrak Ondrej Kudela, die tijdens de vorige ronde Rangers FC-speler Glen Kamara racistisch zou hebben bejegend. In afwachting van het onderzoek schorste de UEFA de Tsjechische verdediger voor één wedstrijd. Slavia meldde eerder deze week dat Kudela wegens een blessure en ziekte sowieso niet zou afreizen naar Londen.

Dinamo Zagreb
0 - 1
Villarreal
Villarreal

Dinamo Zagreb zorgde in de vorige ronde voor een stunt van jewelste door Tottenham Hotspur te elimineren. Met een hattrick eiste Mislav Orsic tijdens de return nadrukkelijk de hoofdrol op. De sterspeler van de Kroatische topclub dacht zijn ploeg na 25 minuten aan de leiding te zetten tegen Villarreal, maar door zijn goal ging wegens buitenspel een streep.

Wat later volgde opnieuw een baalmoment voor de Dinamo-fans. Villarreal-aanvaller Gerard Moreno, die de laatste tijd de doelpunten aaneenrijgt, benutte een strafschop die werd toegekend wegens hands van Kévin Théophile-Catherine. Villarreal had na rust de touwtjes duidelijk in handen en liet na uit te lopen naar een grotere overwinning.