Arsenal laat toptalent Zelalem op huurbasis naar VVV gaan

Reacties

VVV-Venlo kan voor de rest van dit seizoen zo goed als zeker beschikken over Gedion Zelalem, een Arsenal-talent dat deze week twintig jaar wordt. De middenvelder heeft van manager Arsène Wenger toestemming gekregen op huurbasis naar Venlo te vertrekken. Voor de koploper in de Jupiler League is de komst van Zelalem een buitenkansje in de jacht op promotie naar de Eredivisie.

Arsenal laat toptalent Zelalem op huurbasis naar VVV gaan

Zelalem is van Ethiopische komaf en geboren in Berlijn, waar hij zijn loopbaan begon bij Hertha BSC. In 2013 haalde Arsenal hem nadat ze de jongeling in de Verenigde Staten hadden zien spelen bij Olney Rangers. Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij in januari 2014 zelfs in de hoofdmacht van de Londenaren in de FA Cup-wedstrijd tegen Coventry City. Later dat jaar, in december, mocht hij invallen in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. Arsenal verhuurde Zelalem vorig seizoen aan Rangers FC, waar hij promoveerde naar de hoogste Schotse afdeling.

In Duitsland, het land waar Zelalem jeugdinterlands speelde voordat hij besloot voor de Verenigde Staten uit te gaan komen, werd gemeld dat Borussia Dortmund de aanvallend ingestelde middenvelder komende zomer wilde halen. De jongeling gaat echter zijn aflopende contract met Arsenal verlengen.

VVV nam afgelopen zondag een voorschot op promotie naar de Eredivisie door naaste achtervolger MVV Maastricht te verslaan. Ralf Seuntjens bepaalde de eindstand in de slotfase op 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.