'Arsenal kiest voor Emery als nieuwe manager'

Reacties

Unai Emery lijkt de nieuwe manager van Arsenal te worden. De BBC verwacht dat de voormalig manager van Paris Saint-Germain nog deze week zal worden aangesteld.

'Arsenal kiest voor Emery als nieuwe manager'

Manchester City-assistent Mikel Arteta gold lange tijd als de favoriet om het stokje over te nemen van Arsène Wenger, die Arsenal na 22 jaar verlaat. Maandag verscheen in de tabloids echter opeens de naam van Emery en de BBC heeft begrepen dat de Spanjaard de opvolger van Wenger zal gaan worden. De onderhandelingen zouden al zo goed als afgerond zijn.

De 46-jarige Emery moest na twee seizoenen vertrekken bij PSG, waarmee hij geen Europees succes wist te behalen. Wel werd hij in het afgelopen voetbaljaar kampioen van de Ligue 1 en won hij in Frankrijk twee keer de Coupe de France en twee keer de Coupe de la Ligue.

Voor zijn periode in het Parc des Princes werkte Emery met veel succes bij Sevilla, dat onder zijn leiding drie jaar op rij de Europa League won. Emery was eerder al coach van Spartak Moskou, Valencia, Almería en Lorca Deportiva.

Zijn Engels is weliswaar niet vloeiend, maar dat is volgens de BBC geen onoverkomelijk probleem. Onduidelijk is of Arsenal nog steeds geïnteresseerd is in Arteta, die wellicht als assistent van zijn landgenoot aan de slag zou kunnen gaan. Arteta is een voormalig speler van Arsenal en sloot zijn loopbaan in 2016 af in het Emirates Stadium, waarna hij assistent van Pep Guardiola bij City werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.