Arsenal-huurling doet Chelsea en Liverpool een plezier

West Ham United heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League. De formatie van manager David Moyes, die al na 36 minuten met tien man verder moest, speelde Chelsea en Liverpool in de kaart door de nederlaag tegen Newcastle United.

Newcastle United
3 - 2
West Ham United

Het ging de laatste weken juist goed met West Ham, dat de vierde plek overnam en zo mocht dromen van een Champions League-ticket. Er waren echter kapers op de kust. Onder andere Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur azen ook op die plek. Aangezien Chelsea en Liverpool nog in actie moeten komen, kon West Ham bij Newcastle goede zaken doen.

Newcastle kon de punten goed gebruiken om verder afstand te nemen van plek achttien. In het eerste half uur ging het nog redelijk gelijk op. Vervolgens ging het voor West Ham helemaal mis. Allan Saint-Maximin gaf voor namens Newcastle, waarna doelman Lukasz Fabianski en verdediger Issa Diop in de fout gingen. Diop werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel.

Daar bleef het niet bij, want in aanloop naar de goal had scheidsrechter Kevin Friend het spel door laten gaan na een overtreding van Craig Dawson, die al een gele kaart op zak had. Na de 1-0 kwam Friend terug bij Dawson, die met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Even later ging Fabianski in de fout bij een corner en stelde hij Joelinton in staat om de 2-0 te maken.

Na rust had West Ham een comeback in huis. Diop maakte zijn eigen doelpunt goed door op aangeven van Jarred Bowen de 2-1 binnen te koppen. Vijf minuten later mochten de bezoekers na VAR-beraad aanleggen vanaf elf meter. Jesse Lingard maakte geen fout: 2-2. Daarna ging het echter toch weer mis toe Joe Willock een goede kopbal in huis had. Uit een voorzet van Matt Ritchie kopte de van Arsenal gehuurde middenvelder, die twee minuten voor de goal pas inviel, de 3-2.