Arsenal grijpt Emirates Cup na verlies en eerste thuistreffer Lacazette

Reacties

Arsenal heeft zondag de Emirates Cup in de wacht gesleept. Op eigen terrein verloren The Gunners weliswaar met 1-2 van Sevilla, maar doordat ze in twee duels vaker trefzeker waren dan de opponent van zondag zijn ze de winnaar van het toernooi met de Spanjaarden, RB Leipzig en Benfica.

Arsenal grijpt Emirates Cup na verlies en eerste thuistreffer Lacazette

Wissam Ben Yedder raakte al relatief vroeg de paal na een splijtende pass van Éver Banega. Aan de andere kant miste Héctor Bellerín een uitgelezen kans bij de tweede paal; hij mikte hoog over. Vlak voor rust voorkwamen Nicolás Pareja en Laurent Koscielny nog met tussenkomsten dat respectievelijk Alexandre Lacazette en Ben Yedder de score konden openen, rap na de onderbreking opende Sevilla dan toch de score. Joaquin Correa liet de bal slim lopen voor Ben Yedder, kreeg de bal mee van de Fransman en rondde koel af.

Een kwartier later kwam het moment waarop Lacazette met smart had gewacht: na uitstekend voorbereidend werk van Oxlade-Chamberlain maakte de Fransman met een intikker zijn eerste treffer voor het Arsenal-publiek.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam echter op naam van Steven N'Zonzi. De middenvelder schoot de bal achteloos met links in de verre hoek achter doelman Petr Cech en besliste daarmee het duel in het voordeel van Sevilla.

De Andalusiërs eindigen mede door de 0-1 zege op Leipzig van zaterdag op negen punten, net als Arsenal, dat zaterdag Benfica met 5-2 versloeg. Elk doelpunt is namelijk ook een punt waard op de Emirates Cup. Omdat ook het doelsaldo van de twee ploegen even goed was, bood het aantal doelpunten voor uitkomst voor Arsenal, dat op basis daarvan het toernooi net als in 2015 wint. Eerder deze zaterdag verloor Benfica ook van Leipzig (2-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.