Arsenal en Manchester United in de race om Van Gaal

Reacties

Door het ontslag van David Moyes wordt Louis van Gaal steeds meer genoemd als de nieuwe manager van Manchester United. Toch houden andere bronnen in Engeland vol dat de Nederlander volgend seizoen aan de slag zal gaan als manager bij Arsenal.

Arsenal en Manchester United in de race om Van Gaal

De interesse van United is niet verwonderlijk gezien het onderhoud dat Van Gaal een aantal weken geleden had in Nederland met Joel Glazer, voorzitter van de raad van bestuur van de club. De belangstelling van Arsenal komt voort uit het feit dat de Londense club en Arsène Wenger steeds maar weigeren te praten over het volgende seizoen.

Bovendien wordt gewezen op de aanstelling van drie Nederlandse trainers. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Andries Jonker hoofd opleiding van de club uit Londen. Frans de Kat wordt coach van de selectie onder achttien jaar en Jan van Loon neemt de selectie onder zestien jaar onder zijn hoede.

Vooral de aanstelling van Jonker wordt gezien als een indicatie van de komst van Louis van Gaal. Jonker is altijd een vertrouweling geweest van de huidige bondscoach en werkte eerder al met hem bij Bayern München, waar hij in de trainersstaf zat. Komende periode zal blijken of Van Gaal inderdaad zijn troepen vooruit heeft gestuurd naar het noorden van Londen of dat de lokroep van Manchester United sterker is.

Lees in de nieuwe printeditie van Voetbal International meer over de Hollandse revolutie bij Arsenal, dat Louis van Gaal mogelijk wegkaapt voor de neus van Manchester United. Klik hier om VI nr. 17 te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.